Pratik Bilgiler Tekerrür Nedir? Tekerrür ne demek TDK? Tekerrür etmek sözlük anlamı...

Tekerrür Nedir? Tekerrür ne demek TDK? Tekerrür etmek sözlük anlamı...

Paylaş
Tekerrür Nedir? Tekerrür ne demek TDK? Tekerrür etmek sözlük anlamı...

Tekerrür, Arapça kökeni olan bir sözcüktür. Türkçeye Arapçadan gelmiş olan tekerrür kelimesi dilimizde sık sık kullanılan kelimeler arasındadır. Tekerrür, TDK sözlük anlamına göre tekrarlama ya da yineleme anlamlarına gelmektedir. Tekerrür nedir ve tekerrür etmek sözlük anlamı nedir ayrıntıları ile derledik.

Tekerrür, yineleme ya da tekrarlama anlamına gelir. Tekerrür kelimesi dilimize Arapça dilinden gelmiştir.

Tekerrür nedir?

Tekerrür, en merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Arapça kökenli olmasına rağmen anlamı itibari ile Türkçede de sıklıkla kullanıldığı bilinir. Kullanım alanı daha çok tarihi açıdan ele alınır ve dilimizde de sık sık kullanılır. Tekerrür, Arapça kökenlidir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Tekerrür kelimesinin Türk Dil Kurumundaki anlamı yenileme veya tekrarlama demektir. Bu nedenle de tekerrür kelimesini tarih kaynaklarında sıkça görebilirsiniz. Genellikle tekerrür kelimesi ile ilgili 'tarih tekerrürden ibarettir' cümlesini duyarsınız. Bu cümle tekerrür ile ilgili kalıplaşmış bir cümle olarak karşımıza çıkar.

Tekerrür ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde ya da internet sitesinde Türkçede kullanılan ve anlamı olan tüm kelimelerin anlamları yazar. Bu nedenle anlamını öğrenmek istediğiniz kelimenin anlamını bu şekilde öğrenebilirsiniz. Kelimelerin anlamları ile ilgili en doğru kaynak Türk Dil Kurumu olarak karşımıza çıkar. Tekerrür sözcüğü dilimize Arapçadan geçmiştir ve uzun yıllardır dilimizde kullanılmaktadır.

Tekerrür etmek sözlük anlamı

Edebi eserlerde veya yazılı kaynaklarda sık sık tekerrür kelimesini tekerrür etmek olarak görebilirsiniz. Tekerrür etmek, tekrarlanan durumlar için kullanılan bir sözcük öbeğidir. Eğer bir durum eskiden olmuş ve hala izleri devam ediyor ya da aynı olaylar yaşanıyorsa tarih tekerrürden ibaret demektir. Bu durumda olayın eskiden olduğunu ve hala olmaya devam ettiğini, aynı zamanda gelecekte de olabileceğini söylemiş olursunuz.

Tekerrür kelimesi dilimize Arapça dilinden geçmiştir ve sık sık kullanılır. Tekerrür etmek yinelenmek ya da tekrarlanmak anlamlarında kullanılan ve Arapça kökenli olan bir sözcüktür. Daha önce işlenmiş suçun yeniden işlenmesi, yapılan hareketin yeniden yapılması durumunda da tekerrür kelimesini kullanmak doğru olur. Tekerrür, kökeni Arapça olan bir sözcük olarak dilimize geçmiştir.

Haberin Devamı