Pratik Bilgiler ♀ Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? Venüs gezegeni neyi temsil eder? Venüs hakkında bilgiler

♀ Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? Venüs gezegeni neyi temsil eder? Venüs hakkında bilgiler

Paylaş
♀ Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? Venüs gezegeni neyi temsil eder? Venüs hakkında bilgiler

Öncelerde hayat olduğu düşünülen gezegenlerden birisi de Venüs gezegeniydi. Venüs, bilim insanlarının dikkatini çok çeken ve sık sık araştırma yapılan gezegenlerdendir. Peki, Venüs nasıl bir gezegendir? Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? Venüs gezegeni neyi temsil eder? Venüs hakkında bilgiler...

Uzak ve gezenler hakkında araştırmalar yapıyor ve Venüs gezegeni hakkında bilgiler arayanlara araştırmalar yaptık. Peki, Venüs nasıl bir gezegendir? Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? Venüs gezegeni neyi temsil eder? Venüs hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Venüs Özellikleri

Venüs gezegeni hakkındaki ilk kayıtlar M.Ö. 17 Yüzyıl Babil astronotlarına kadar uzanmaktadır. Ancak her ne kadar boyut ve hacim ile kütle açısından dünya ile benzerlik gösterse dahi, konum noktasında farklılık oluşturduğu için Güneş'in etrafında dönme süresi de farklıdır. Özellikle Venüs’te bir günün bir yıldan daha fazla sürmesi ile oldukça ilginç bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda Güneş etrafında toplamda 225 dünya günü içerisinde dönerken, kendi etrafında ise 243 dünya gün içerisinde dönmektedir. Bu durum Venüs'ün kendi etrafında çok yavaş dönmesi ile ortaya çıkar.

Venüs dünya üzerinden görünen en parlak 3. nesne olarak öne çıkmaktadır. Özellikle 20. yüzyıla kadar gezegenin dinozorlar çağında olduğu kanısına varılmıştır. Ancak daha sonra gelişen teknoloji ile beraber Venüs’te yaşam olup olmayacağı kanıtlanmıştır. Diğer taraftan Venüs güneş sistemindeki kadın ismini alan tek gezegen olması ile ayrı bir yer taşıyor. Gökyüzünde parlak bir görüntü verdiği için gökyüzünün parlak etkisi ile beraber, adını Roma antik dönemindeki Venüs ve Afrodit’ten almaktadır.

Haberin Devamı

Venüs'ün çapı Dünya'ya göre 638 kilometre daha azdır. Aynı zamanda kütlesi dünyanın %81’i kadardır. Geçmişten günümüze kadar insansız pek çok keşif aracı Venüs'e gönderilse dahi bir kısmı başarılı olurken yarısına yaklaşık kısmı ise başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Özellikle Venüs'ün atmosferinin %96,5’i karbondioksitten oluştuğundan dolayı, bulutlar sera etkisi yaratmakta ve güneş sisteminin en sıcak gezegeni olmasına sebebiyet vermektedir.

Her ne kadar Merkür Güneş'e en yakın gezegen olsa dahi Venüs en sıcak gezegendir. Venüs aynı zamanda Güneş sisteminde uydusu olmayan 2 gezegenden biridir. Dünya ile ikiz olarak bilinse dahi yüzey basıncı açısından 92 Kat daha güçlü olduğu da bilinmektedir. En önemlisi Venüs Dünyaya en yakın gezegendir. Yaklaşık olarak 41 milyon kilometre kadar uzaklıktadır.

Venüs gezegeni neyi temsil eder?

Doğum haritamızda Venüs kimi, neyi, nasıl sevdiğinizi; romantik mi yoksa pragmatik mi olduğumuzu gösterir.

Haberin Devamı

Mesela Balık burcundaki Venüs, saten kumaşları sevdiğinizi, sanatı önemsediğinizi, romantik bir ilişki arzuladığınızı gösterebilir.

Fakat tabii ki Venüs, romantizmden daha fazlasını ifade ediyor. Arkadaşlık ilişkilerinde de nasıl olduğumuzu, neyi sevip değer verdiğimizi de gösteriyor.

Venüs'ün haritanızda kurduğu açılara dikkat edin. Bu gezegenin temsil ettiği her şey mutluluk getirir ve potansiyel sevgililerle tanışmak için uygun zeminler yaratır.