Yaşam Ramazan'da Boğaz'da balık keyfi!

Ramazan'da Boğaz'da balık keyfi!

Paylaş
Ramazan'da Boğaz'da balık keyfi!

Bir yaz Ramazan'ı yaşıyoruz. Malum havalar sıcak. İftar için püfür püfür rüzgarın estiği, keyifli bir köşe arıyor insan. Beylerbeyi'ndeki Villa Bosphorus İstanbul'daki en güzel Boğaz manzarasına sahip restoranlardan

İftar mönüsü zengin. Mezeleri ve balıkları çok lezzetli. İftara nereye gidelim diye düşünüyorsanız, tereddüt etmeden gideceğiniz ilk adreslerden biri Beylerbeyi’ndeki Villa Bosphorus!

Haberin Devamı

İstanbul’un tarihi gizli...

Beylerbeyi, İstanbul’un Asya yakasının tarihi semtlerinden biri... Yerleşim alanı olarak kullanılması Bizans dönemine kadar giden semt, Osmanlılar döneminde padişahların da ilgi odağı olmuş. Bugün Beylerbeyi Sarayı’nın bulunduğu yere önce 1829 yılında Sultan II. Mahmud ahşap bir saray yaptırmış. 1861- 1865 yılları arasında ise Sultan Abdülaziz ahşap sarayı yıktırarak yerine bugünkü Beylerbeyi Sarayı’nı yaptırmış. Geçen yüzyıllara rağmen tarihi dokusunu korumayı başaran Beylerbeyi’nde Boğaz’da yemek yemek ayrı bir keyiftir her zaman. İskele Caddesi üzerinde dar bir sokağa gizlenen Villa Bosphorus, hem Boğaz’ın güzelliğini hem de İstanbul’un tarihini hissetmenizi sağlıyor. Boğaz’da lezzetli yemekleri yerken Boğaz’ın kokusunu rahatlıkla hissedebilirsiniz. Dar bir sokağa gizlendiği için sessiz, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak. Kocaman bir bahçesi ve asırlık çam ağaçları var. Bugünlerde yaşadığımız sıcak yaz günlerinde bile bahçesi püfür püfür esiyor.

Haberin Devamı

Kahvaltı servisi de var!

Villa Bosphorus Beylerbeyi bir aile şirketi. Suat Askeroğlu, Kemal ve Ayhan Yıldız birlikte kurmuşlar restoranı. 1999 yılından beri aile adına Suat Askeroğlu işletiyor. Saat kaçta giderseniz gidin Suat Bey’i restoranda işinin başında görmek mümkün. Neredeyse tamamı deniz mahsüllerinden oluşan mönüdeki en iddialı seçenekler tuzda levrek, kırlangıç buğulama ve levrek külbastı. Zeytinyağlı mezelerin 25 çeşit olduğunu vurgulamakta yarar var. Karides söğüş, yaprak sarma, ahtapot, yoğurtlu semiz otu, soslu hamsi, lakerdadan oluşan mezeleri saymakla bitmiyor. Balık sevmeyenler için et ürünleri ve sıcak yemekler de var. Tatlı olarak baklava, incir tatlısı, kabak tatlısı, ekmek kadayıfı, çikolata sufle yiyebilirsiniz.

İftar mönüsüne gelince o da çok zengin. İftar tabağında hurma, siyah zeytin, pastırma, beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, bal, kaymak, domates, salatalık söğüş var. İsteğe göre mercimek, ezogelin ve yayla çorbasının ardından sonra ara sıcaklardan sigara böreği, zeytinyağlılardan da yaprak sarma ve zeytinyağlı taze fasulye masaya geliyor. Ana yemekte ise dileyen et sote ve pilav ya da mantarlı tavuk sote ve pilav; isteyen de balıklardan levrek ızgara ya da çipurayı seçebiliyor. Tatlılardan ekmek kadayıfı, baklava veya güllaç sunuluyor. Kişi başı 55 TL olan iftar mönüsü için gitmeden yer ayırtın.

Haberin Devamı

( 29.07.2012 tarihli Pazar Postası 'ndan alınmıştır )