Seyahat Pamukkale Travertenleri nerede? Giriş ücreti ne kadar?

Pamukkale Travertenleri nerede? Giriş ücreti ne kadar?

Paylaş
Pamukkale Travertenleri nerede? Giriş ücreti ne kadar?

Pamukkale Travertenleri dünyaca ünlü beyaz bir cennet. Denizli’de bulunan bu travertenler yıl boyunca turist çekiyor. Travertenleri görmek isteyenler, Pamukkale Travertenleri nerede? Pamukkale Travertenleri giriş ücreti ne kadar? sorularını merak ediyor. Ayrıca traverten nedir? Neden bu kadar ilgi görüyor?

Traverten çok yönlü, çeşitli nedenlere ve ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kaya. Pamukkale termal kaynağını meydana getiren jeolojik olaylar geniş bir bölgeyi etkilemiştir. Bu bölgede sıcaklıkları 35-100 C arasında değişen 17 sıcak su alanı bulunmakta. Pamukkale termal kaynağı, bölgesel potansiyel içindeki bir ünitedir. Kaynak, antik dönemlerden beri kullanılmakta.

Haberin Devamı

Ortalama 240-300 metre yol kat ediyor

Termal su kaynaktan çıktıktan sonra, 320 m uzunluğunda bir kanal ile traverten başına gelmekte ve buradan, 60-70 m.lik kısmi çökelmenin olduğu traverten katlarına dökülmekte ve ortalama 240-300 m. yol kat etmekte. Kaynaktan çıkan 35.6 0C sıcaklığında, içinde yüksek miktarda Kalsiyum Hidrokarbonat bulunan suyun havadaki oksijen ile olan teması sırasında Karbondioksit ve Karbon monoksit uçarak kalsiyum karbonat çökelmekte ve traverten oluşumuna sebep olmakta. Çökelti ilk etapta jel halindedir. Reaksiyon kimyasal olarak; Ca(HCO3)+O2 CaCO+CO2+CO+H2O şeklindedir. Kat kat havuzcuklarında ve kat kat seddelerinde, çökelmekte olan kalsiyum karbonat, başlangıçta yumuşak bir jel halindedir.

İlgi odağı

Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Denizli Pamukkale Travertenlerine ilgi büyük. Öte yandan lavanta bahçeleri ile Pamukkale’ye daha fazla turist çekilmesi hedefleniyor. Yılın belirli dönemlerinde otellerin doluluk oranı yüzde 90’a varıyor.

Haberin Devamı

Şifa dağıtıyor

Beyaz travertenleri, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Denizli, yarıyıl tatilinde termal sularda şifa arayanların ilgi odağı oluyor. Ege Bölgesi'nin önemli kentlerinden Denizli'de kış turizmi, tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve yamaç paraşütü, kayak, balon gibi heyecan dolu aktivitelerinin yanı sıra şifalı sularıyla bir hayli hareketli geçiyor.

Pamukkale Travertenleri hangi rahatsızlıklara iyi geliyor?

Denizli'de bulunan Pamukkale Travertenleri, romatizmal hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları, kireçlenme, selülit, kırışıklık, cilt yumuşatma, antiseptik özelliği nedeniyle akne tedavisine iyi geliyor.

Pamukkale Travertenleri giriş ücreti ne kadar?

Pamukkale Travertenlerine giriş ücreti 80 TL. 18 yaş altındaki öğrenciler için ise ücretsiz. Travertenlere girerken ödediğiniz bu ücretin içinde Hierapolis Antik Kenti ziyareti de dahil.