Seyahat 'Sen hiç ateş böceği gördün mü?' O zaman haydi çadır kampına

'Sen hiç ateş böceği gördün mü?' O zaman haydi çadır kampına

Paylaş
'Sen hiç ateş böceği gördün mü?' O zaman haydi çadır kampına

Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. Şimdi tatile çıkma zamanı. Ama Akdeniz ve Ege sahillerindeki tatil beldelerinin konaklama ücretleri el yakan türden. “Buralarda tatil yapamam, beni aşar” diyenler için, her keseye uygun tatil imkanı sunan en iyi bungalov, çadır, karavan, tiny house ve glamping’lerin bulunduğu kamp ve tatil yerlerini listeledik. BEKİR SAÇAN/POSTA

İğneada

Haberin Devamı

Berrak denizi, kumu ve güneşiyle ünlü İğneada, longoz ormanları içindeki kamp alanlarında tatilcilere hem doğal hem de çok ekonomik tatil alternatifleri sunuyor. Longoz Çiftliği’nin özel mülk alanında yer alan kamplarda tuvalet, duş ve otopark ücretsiz.

Babakamp – Fethiye

Onlarca kamp alanına sahip beldenin Karaağaç mevkiindeki taş ve bungalov evlerle bezeli Babakamp, doğanın içinde harika bir yer. Kendi çadırınız veya karavanınızla  kamp yapabileceğiniz kampingde yoga derslerinden, doğa yürüyüşlerine çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor.  Yemeklerde kullanılan sebzeler, işletmenin kendi bostanında yetiştiriliyor.

Aktur Kampı – Datça

Datça’nın bakir koyları kamp alanları açısından hayli zengin.  Datça’da çok alternatifi var ama size önerim Aktur olacak. Mavi bayraklı iki koya sahip kampım içinde eczane, sağlık ocağı, postane, fırın, market, restoran, bar, ne ararsanız var. Yelken ve tenis okullarından da faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızır Kamp – Edremit

Kaz Dağları köylülerinin işlettiği kamp, cennetten bir köşe. Çadırınızı taşımak istemiyorsanız taş, ahşap ya da ağaç evlerde konaklayabilirsiniz. Organik sebzelerden ve köy ürünlerinden yapılan yemekleri yörenin kadınları hazırlıyor. Konaklama fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği dahil.

Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Eşsiz güzellikteki el değmemiş bir doğaya sahip parkta hem karavan hem de çadırla kalabileceğiniz ücretli kamp alanları var. Deringöl, Büyük Göl, Sazlı Göl, İnce Göl, Nazlı Göl, Serin Göl ve Küçük Göl çevresinde doğa yürüyüşü yapın, oltayla balık avlayın.

Çabucak Orman Kampı – Marmaris

Marmaris ve çevresi çadır, bungalov ve karavan kampları açısından hayli zengin. Datça yolu üzerindeki meşhur İnbükü’ne komşu çadır ve karavan alanı bunlardan bir tanesi. Orman örtüsünün çeşitlilik gösterdiği kampın denize 1000 metrelik kıyı şeridi var.

Rize – Artvin

Yayla turizmi dendiğinde akla ilk gelen yer Rize ve Artvin olur. Muhteşem doğası, tertemiz havası ve bulut denizleriyle tam bir kamp cenneti olan iki Karadeniz ilinin yayla, çadır ve bungalov alanları saymakla bitmez. Atvin’in milli parklar statüsündeki  Karagöl, Şavşat Gölü, Hatila Vadisi, Sahara, Yusufeli Kaçkar ve Kafkasör Turizm Merkezi cennetten birer köşe.

Haberin Devamı

Cunda Adası - Ayvalık

Cunda’nın çam ağaçları ve zeytinliklerle kaplı muhteşem koyları birbirinden güzel ücretli ve ücretsiz karavan ve bungalov tesislerine ev sahipliği yapıyor. Tarihi ve kültürel gezilerin de yapılabileceği adada tatil yapmak istiyorsanız önerim Ortunç Koyu, Patriçya Burnu, Cunda Mocamp, Ada Camping, Ayayorgi Camping ve Fora Glamping tesisleri olacak.

Akdeniz Yaylaları

Temmuz ayında Akdeniz’de deniz tatili yapmak isteyenlere bir kez daha düşünün derim. Çünkü bu ayda o bölge inanılmaz sıcak olur.

Öyle ki bazen deniz bile sizi serinletmeye yetmiyor. Gelin bu kez bir değişiklik yapı,n sizi bölgenin cennet yaylalarına alalım. Antalya’nın Elmalı, Ördübek  ve Feslikan Yaylası, Adana-Mersin-Tarsus üçgenindeki  Çamlı Yaylası muhteşem.

Marmara bölgesi

İstanbul ve çevresinde yaşıyorsanız Marmara, size alternatif tatil için pek çok imkan sunuyor. Bölgede huzurlu, renkli, doğayla iç içe tatil yapmak mümkün. Sakarya’daki Soğukça Yaylası ve Karagöl Kamp Alanı, Yalova’daki Delmece, Karlı Yaylası, Bursa’daki Ketenli Yaylası bunlardan bazıları. Buralarda çadır kampı yapmak ücretsiz.

Haberin Devamı

En iyi 10 Tiny House’ ve Glamping’ler

Değişen dünyamızdaki tatil anlayışları son yıllarda hayli değişmeye başladı. ‘Tiny House’ (Küçük Ev)   ve ‘Glamping’ bu yeni akımın yükselen yıldızları.

Tiny House: Charming Ecologic -Göcek, Butik Evler – Sapanca, Yako Tiny House – Beykoz, Marmaris Söğüt Tiny House, Chalba – Kaş, Abant Camping – Bolu, Hehf ve Kıyı Bungalov – Sapanca, Hasaba Kayaköy- Fethiye, Albizia – Gökova, Hayal Tadında Camping – Ödemiş.

Glamping: Club Amazon – Bördübet,  Kocabahçe Glamping – Bozburun, Bonjuk Bay – Marmaris,  Perdue – Fethiye, Kayaköy Avalon Steppes – Muğla,  Chakra Beach – Fethiye, Aylak Yaşam Kampı – Kemer, Mona Caravan Suites – Seferihisar,  Campo Portakal – Antalya, Adaperest  - Bozcaada

Haberin Devamı