Yemek 2 kişilik krep tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik krep nasıl yapılır?

2 kişilik krep tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik krep nasıl yapılır?

Paylaş
2 kişilik krep tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik krep nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krep, günün her saati yenen şahane bir lezzet. Tam ölçüsünde 2 kişilik krep tarifi ve yapılışı sayesinde krepler artıp bayatlamayacak ve tam yetecek. Peki, en güzel 2 kişilik krep nasıl yapılır? Parmaklarını yiyeceğiniz ve küçükten büyüğe herkesin sevdiği 2 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem doyurucu hem de lezzetli 2 kişilik krep tarifi ve yapılışı, tam ölçü krep yapmanızı sağlayacak. Peki, 2 kişilik krep nasıl yapılır? İçerisine koyacağınız malzeme miktarı hassas olarak ayarlanmış en güzel 2 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

2 KİŞİLİK KREP TARİFİ

2 kişilik krep malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz (eğer çikolata ile birlikte tüketecekseniz tuzu daha az koyabilirsiniz.)
  • Sıvı yağ

2 KİŞİLİK KREP YAPILIŞI

  • Un ve sütü topaklanmayana kadar karıştırın.
  • 1 adet yumurta ekleyin.
  • Daha sonra tuzunu ekleyin, iyice karıştırın.
  • Tavayı yağlayın. Yağ tavaya eşit dağılmalıdır. Bunun için fırça kullanabilirsiniz.
  • Bir kepçe krep harcından alarak tavaya koyun. Önlü arkalı pişirin.

 KREP TAVASI NASIL OLMALI?

Krep yapmanın belki de en önemli aşaması aslında tava seçimi. Hazırladığınız harç her ne kadar mükemmel olursa olsun, pişirme aletiniz olması gerektiği gibi değilse hiçbir zaman dilediğiniz sonucu alamazsınız. Bu nedenle krep yapmanın en önemli aşaması olarak ''Hangi tavayı kullanmalıyım?'' kısmını iyi bilmeli.

İnce krep tavası, yanmaz yapışmaz düz yüzeyli tava ya da demir döküm tava. Krep yaparken bu üç çeşit tavadan herhangi biri varsa harcı hazırlamaya hemen başlayın çünkü en lezzetli krepler onlar sayesinde pişiriliyor. Sac ya da krep pişirmek üzere özel tasarlanan elektrikli saclar da mükemmel pişirme araçları. Ancak her evde bulunmayacağını için üç tava önerimizden birini mutlaka elinizin altında bulundurmaya özen gösterin.

Haberin Devamı

KREP YAPMANIN PÜF NOKTASI

Tüm hamur işleri tariflerinde de olduğu gibi aksi söylenmediği takdirde (bazı tariflerin gereği olarak soğuk kullanmak ya da sıcak kullanmak gerekiyor) tüm malzemelerinizi oda sıcaklığına getirin. Özellikle krebin en önemli malzemesi olan yumurtaları mutlaka ama mutlaka oda sıcaklığında tutmaya özen gösterin.

Karıştırma aşamasına sıra geldiğinde mutlaka ama mutlaka unu birkaç kez elemeye özen gösterin ve o şekilde sıvı malzemelerin üzerine ekleyin. Ardından mümkünse karıştırmak için el blenderı kullanın. El blenderı tüm malzemelerin güzelce karışıp, homojen bir kıvama gelmesi için en güzel araçlardan biri. Krep harcı hazırlarken içinde tortu ya da karışmamış bir malzeme kalmaması oldukça önemli. Pek tabii çırpma teliyle de aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Ancak el blenderı çok daha faydalı olacaktır.

Krep yaparken herkesin atladığı belki de en önemli adımların başında bu kısım geliyor. Krep harcını 1 saat kadar oda sıcaklığında ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında mutlaka bekletin. Beklettiğinizde içerisinde minik hava kabarcıklarını olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu hava kabarcıkları nefis krepler yapacağınızın habercisi aslında. Bu şekilde beklediğinde daha kıvamlı, daha kolay pişirelebilir ve daha lezzetli bir hal alıyor. Beklettikten sonra kıvamı çok koyulaşmışsa açmak için bir miktar su ya da süt ilave edin.

Haberin Devamı