Yemek 2 kişilik pankek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik pankek nasıl yapılır?

2 kişilik pankek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik pankek nasıl yapılır?

Paylaş
2 kişilik pankek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel 2 kişilik pankek nasıl yapılır?

Büyükten küçüğe herkesin severek yediği pankek, günün her saati afiyetle yenebileceği gibi özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi. İster meyveyle isterseniz reçel veya balla tüketebileceğiniz pankek tarifi, kolay ve zahmetsiz bir lezzet. Peki, en güzel 2 kişilik pankek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız 2 kişilik pankek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tam kıvamında 2 kişilik pankek tarifi ve yapılışı, tadına doyum olmayan ve tam ölçüde bir tarif. Peki, en güzel iki kişilik pankek nasıl yapılır? Tam sayıda ve fazla artmayacak 2 kişilik pankek tarifi, hazırlanışı, yapılışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

2 KİŞİLİK PANKEK TARİFİ

2 kişilik pankek malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

2 KİŞİLİK PANKEK YAPILIŞI

  • 1 adet yumurta ile şekeri şekerler eriyene kadar çırpın.
  • Mikser kullanırsanız hem daha kolay olur, hem de daha kabarık pankeklere sahip olabilirsiniz.
  • Şimdi hazırlanan şeker ve yumurta karışımının içine; süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Orta ateşte tavayı ocağa alın ve az miktar yağ sürün.
  • Isınan tavaya, karışımdan yemek kaşığı ile aralıklı olarak dökün.
  • Pankekleri önlü arkalı pişirin.

 PANKEK YAPMANIN PÜF NOKTASI

Pancake ile krep arasındaki farkların en önemlilerinden biri bu püf noktasında yatıyor aslında. Çünkü sık sık karıştırılsa da pancake ve krep, birbirlerinden farklı iki lezzet. Krep hamurunu hazırlarken malzemelerin birbirine tamamen karışıp homojen ve akışkan bir kıvama gelmesi önemliyken pancake yaparken malzemelerin tamamen birbirine karışmış olması gerekmiyor.

Elbette bu, bezelye taneleri gibi kocaman topaklanmalara göz yummanız anlamına gelmiyor. Fakat pancake hamurunu hazırlarken ortaya çıkan ufak topaklanmaları yok etmeye çalışmanıza da gerek yok. Sözün kısası, pancake hamurunu çılgınlar gibi karıştırıp kendinizi de hamuru da yormayın, lezzetli pancake'lere daha az zahmetle kavuşun.

Haberin Devamı