Yemek 4 Kişilik krep tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır?

4 Kişilik krep tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır?

4 Kişilik krep tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır?

Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krep, bazı yemeklerinde baş kahramanı. Tam sayısında tarifler hazırlamak isteyenler için 4 kişilik krep tarifi ve yapılışı oldukça işe yarar olacak. Peki, en güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır? Tam ölçüsünde ve müthiş kıvamıyla 4 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati sade olarak tüketebileceğiniz gibi böreklerde veya bohça yemeklerinde de ek malzeme olarak kullanabileceğiniz krep tarifini bir de 4 kişilik krep tarifi ve yapılışı ile deneyin. Peki, en güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız 4 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

4 KİŞİLİK KREP TARİFİ

4 kişilik krep malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı)
  • bir tutam tuz

4 KİŞİLİK KREP YAPILIŞI

  • Öncelikle yumurtayı kaseye alın ve iyice çırpın.
  • Üzerine süt, tuz ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak yavaş yavaş içerisine unu ekleyerek homojen ve akışkan bir hamur elde edin.
  • Yanmaz yapışmaz tavanızın üzerine biraz yağ gezdirin ve bir kepçe kadar dökün ve kızarana kadar pişirin.
  • Diğer tarafını da pişirdikten sonra aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar edin.

 

SIRADAKİ HABER