4 Kişilik krep tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır?
Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krep, bazı yemeklerinde baş kahramanı. Tam sayısında tarifler hazırlamak isteyenler için 4 kişilik krep tarifi ve yapılışı oldukça işe yarar olacak. Peki, en güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır? Tam ölçüsünde ve müthiş kıvamıyla 4 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
14 Mayıs 2022 , Cumartesi 17:03
Günün her saati sade olarak tüketebileceğiniz gibi böreklerde veya bohça yemeklerinde de ek malzeme olarak kullanabileceğiniz krep tarifini bir de 4 kişilik krep tarifi ve yapılışı ile deneyin. Peki, en güzel 4 kişilik krep nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız 4 kişilik krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
4 KİŞİLİK KREP TARİFİ
4 kişilik krep malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı)
- bir tutam tuz
4 KİŞİLİK KREP YAPILIŞI
- Öncelikle yumurtayı kaseye alın ve iyice çırpın.
- Üzerine süt, tuz ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Son olarak yavaş yavaş içerisine unu ekleyerek homojen ve akışkan bir hamur elde edin.
- Yanmaz yapışmaz tavanızın üzerine biraz yağ gezdirin ve bir kepçe kadar dökün ve kızarana kadar pişirin.
- Diğer tarafını da pişirdikten sonra aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar edin.