Yemek 6 yapraklı güllaç tarifi ve yapılışı - En güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır?

6 yapraklı güllaç tarifi ve yapılışı - En güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır?

Paylaş
6 yapraklı güllaç tarifi ve yapılışı - En güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır?

Özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç tarifi, az porsiyonla yapmak isteyenler için 6 yapraklı güllaç tarifi ile tam ölçü olacak. Peki, en güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır? Hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz 6 yapraklı güllaç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Güllaç yaprakları evde yapılması mümkün fakat oldukça vakit alıyor ve el oyalıyor. Bu nedenle hazır yaprak aldıysanız 6 yapraklı güllaç tarifi tam size göre olacaktır. Peki, en güzel 6 yapraklı güllaç nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz en güzel 6 yapraklı güllaç tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

6 YAPRAKLI GÜLLAÇ TARİFİ

6 yapraklı güllaç malzemeler

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

6 YAPRAKLI GÜLLAÇ YAPILIŞI

  • Öncelikle derin bir tencereye 1,5 litre sütü ve 1,5 su bardağı şekeri alın.
  • Tencereyi ocağa alıp altını yakın ve şeker eriyene kadar biraz karıştırıp daha sonra kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan sütü ocaktan alıp ılıması için kenara ayırın.
  • Burada dikkat etmeniz gereken nokta sütün ne sıcak ne soğuk olmaması.
  • Eğer süt güllaç yapraklarının üzerine sıcak dökerseniz, güllaç yapraklarınız hamur olur.
  • Eğer sütü soğuk dökerseniz güllaç yaprakları sütü çekmez.
  • Sütün en iyi sıcaklığı el ılık hali olacaktır.
  • Güllacı yapacağınız tepsi yuvarlak ise hiç kırmadan eğer kare ise güllaç yapraklarını biraz kırarak tarifi yapmalısınız.
  • El yakmayacak dereceye gelen sütü, güllacı yapacağınız tepsinin dibine 2 kepçe dökün.
  • Güllaç yapraklarını yerleştirirken dikkat etmeniz gereken diğer nokta da güllaç yapraklarının parlak kısmının size dönük olması gerektiğidir.
  • 2 tane güllaç yaprağını zemine, sütün üzerine koyun.
  • Üzerine 1 adet güllaç yaprağı koyup 1 kepçe süt dökün.
  • Yarısını tepsiye koyduğunuz güllaç yapraklarının üzerine 1 su bardağı dövülmüş cevizi dökün.
  • Üzerine 3 adet güllaç yaprağını koyup sütün kalanını üzerine dökün.
  • Servis etmeden önce 1 saat dışarıda 2 saat buzdolabında bekletin ve sütün iyice çektiğinden emin olun.
  • İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.