Yemek Acılı bi köri tavuk nasıl yapılır? Acılı bi köri tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Acılı bi köri tavuk nasıl yapılır? Acılı bi köri tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Acılı bi köri tavuk nasıl yapılır? Acılı bi köri tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok kafe ve restoranda karşınıza çıkan acılı bi köri tavuk tarifi, hem acısıyla hem de yoğun köri lezzetiyle damaklarda şenlik yaratıyor. Peki, acılı bi'köri nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız acılı bi köri tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 7'e herkesin severek yiyeceği acılı bi köri tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz ve hazırlarından çok daha lezzeti olacak bir tarif. Peki, acılı bi köri nasıl yapılır? Tadına soyamayacağınız acılı bi köri tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ACILI Bİ KÖRİ TARİFİ

(4 kişilik tarifi)

Acılı bi köri malzemeler

Tavuk marinesi için;

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 4 dış sarımsak
  • 1.5 yemek elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Eti pişirirken eklenecekler;

  • Yarım paket krema
  • 1 .5 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik

Makarna tarifi;

  • Yarım paket penne makarna (kalem makarna)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz

Makarna sosu;

  • 2 dal taze nane (olmasa da olur)
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı)
  • 1 çay tuz

Salata tarifi;

  • 4-5 dal kıvırcık
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 1 adet havuç
  • 4 adet çeri domates

ACILI Bİ KÖRİ YAPILIŞI

  • İlk önce tavuk etlerini marine yapılması lazım.
  • Çünkü buzdolabında 1-2 saat beklemesi gerekiyor.
  • Tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Marine edeceğiniz malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  • Buzdolabında bekletin.
  • Etler dinlensin pişmeye yakın makarnanın suyunu ocağa alın ve içine zerdeçal ilave edin.
  • Kaynayınca makarnayı ve tuz ilave edin.
  • Haşlanınca suyunu süzün.
  • Makarna sosu için tencereye zeytinyağını ilave edin ve naneyi ekleyip suyu süzülen makarnayı ilave edip karıştırın.
  • Yemeğe başlarken dinlenen etler sıcak tavada hızlı bir şekilde ilave edin yüksek ateşte önlü arkalı pişirin.
  • Etlerin rengi dönünce içine kremayı ilave edin biraz çeksin krema, köri ve kekik zeytinyağını da ilave edin biraz rengi dönene kadar pişirin.
  • Salata da hazırsa servise suna bilirsiniz.