Yemek
Acılı bi köri tavuk nasıl yapılır? Acılı bi köri tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Acılı bi köri tavuk nasıl yapılır? Acılı bi köri tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Birçok kafe ve restoranda karşınıza çıkan acılı bi köri tavuk tarifi, hem acısıyla hem de yoğun köri lezzetiyle damaklarda şenlik yaratıyor. Peki, acılı bi'köri nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız acılı bi köri tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
06 Temmuz 2022 , Çarşamba 13:38
7'den 7'e herkesin severek yiyeceği acılı bi köri tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz ve hazırlarından çok daha lezzeti olacak bir tarif. Peki, acılı bi köri nasıl yapılır? Tadına soyamayacağınız acılı bi köri tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ACILI Bİ KÖRİ TARİFİ
(4 kişilik tarifi)
Acılı bi köri malzemeler
Tavuk marinesi için;
- 3 adet tavuk göğsü
- 4 dış sarımsak
- 1.5 yemek elma sirkesi
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Eti pişirirken eklenecekler;
- Yarım paket krema
- 1 .5 çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kekik
Makarna tarifi;
- Yarım paket penne makarna (kalem makarna)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
Makarna sosu;
- 2 dal taze nane (olmasa da olur)
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı)
- 1 çay tuz
Salata tarifi;
- 4-5 dal kıvırcık
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 adet havuç
- 4 adet çeri domates
ACILI Bİ KÖRİ YAPILIŞI
- İlk önce tavuk etlerini marine yapılması lazım.
- Çünkü buzdolabında 1-2 saat beklemesi gerekiyor.
- Tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Marine edeceğiniz malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Buzdolabında bekletin.
- Etler dinlensin pişmeye yakın makarnanın suyunu ocağa alın ve içine zerdeçal ilave edin.
- Kaynayınca makarnayı ve tuz ilave edin.
- Haşlanınca suyunu süzün.
- Makarna sosu için tencereye zeytinyağını ilave edin ve naneyi ekleyip suyu süzülen makarnayı ilave edip karıştırın.
- Yemeğe başlarken dinlenen etler sıcak tavada hızlı bir şekilde ilave edin yüksek ateşte önlü arkalı pişirin.
- Etlerin rengi dönünce içine kremayı ilave edin biraz çeksin krema, köri ve kekik zeytinyağını da ilave edin biraz rengi dönene kadar pişirin.
- Salata da hazırsa servise suna bilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu
- Hollywood yıldızı Anne Hathaway, seçmelerde 10 kişiyle öpüşmek zorunda kalmış!
- Nesrin Cavadzade vücuduna gelen yoruma bikinili pozla yanıt verdi
- Ünlü oyuncu sektöre yapımcı olarak devam etme kararı aldı
- Teoman: Annem bana eli öpülecekler listesi veriyor!