Yemek Açma simit tarifi ve yapılışı - En güzel açma simit nasıl yapılır?

Açma simit tarifi ve yapılışı - En güzel açma simit nasıl yapılır?

Paylaş
Açma simit tarifi ve yapılışı - En güzel açma simit nasıl yapılır?

Tadına doyamayacağınız açma simit tarifi, hem kahvaltıda hem de çay ve kahve keyfine lezzet katacak şahane bir tarif. Peki, açma simit nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadanların hayran kalacağı açma simit tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yenen açma simit tarifi, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak. Peki, açma simit nasıl yapılır? Yerken kendinizden geçeceğiniz ve 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği açma simit tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AÇMA SİMİT TARİFİ

Açma simit malzemeler

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı ve çörekotu

AÇMA SİMİT YAPILIŞI

  • Öncelikle bir su bardağı ılık sütte bir paket yaş mayayı karıştırın.
  • Sonra diğer malzemeleri de ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru nemli bir bezle örtüp, bir veya bir buçuk saat dinlendirin.
  • Daha sonra hamura simit şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • 200 derece fırında pişirin.