Yemek Ağızda dağılan poğaça tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Ağızda dağılan poğaça tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Paylaş
Ağızda dağılan poğaça tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz ağızda dağılan poğaça tarifi, hem kokusuyla hem de lezzetiyle hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, en güzel ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve herkesin tarifini isteyeceği ağızda dağılan poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapması ayrı yemesi apayrı zevkli olan ağızda dağılan poğaça tarifi, günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir tarif. Peki, en güzel ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz ağızda dağılan poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AĞIZDA DAĞILAN POĞAÇA TARİFİ

Ağızda dağılan poğaça malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (şekil verilecek kıvama geldiği kadar)

İçi için,

  • Peynir

Üzeri için,

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

AĞIZDA DAĞILAN POĞAÇA YAPILIŞI

  • Tüm malzemeyi yoğurma kasesine alın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
  • İçine istenilen malzeme konulabilir.
  • Peynir tuzluysa veya sucuk konulacaksa hamur içine eklenen tuz miktarını azaltmayı unutmayın.
  • Hamura dereotu veya maydanoz ekleyip lezzetini artırabilirsiniz.
  • Şekil verip tepsiye dizin.
  • Yumurtalı karışımdan sürün ve susam, çörek otu serpip 175 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kontrollü bir şekilde pişirip fırında alın.
  • Tepside bekletmeyin yoksa terleme yapabilir.