Yemek Ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta nasıl yapılır?

Ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta nasıl yapılır?

Paylaş
Ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi ve yapılışı - En güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta nasıl yapılır?

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi ve yapılışı sayesinde misafileriniz çok lezzetli kuru pasta yiyecekler. Peki, en güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta nasıl yapılır? Görüntüsü ayrı lezzeti ayrı güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi, evde yapabileceğiniz pratik ve şahane bir tarif. Peki, en güzel ağızda dağılan şekerli kuru pasta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ağızda dağılan şekerli kuru pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AĞIZDA DAĞILAN ŞEKERLİ KURU PASTA TARİFİ

Ağızda dağılan şekerli kuru pasta malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığı) ya da vita yağ
  • 1 su bardağı (200 ml) den 2 parmak az pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta (100 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un (200 ml bardakla)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

AĞIZDA DAĞILAN ŞEKERLİ KURU PASTA YAPILIŞI

  • Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve vanilya elle güzelce özleşene kadar yoğurulur.
  • Üzerine nişasta bir bardak un ve kabartma tozu eklenip yoğrulmaya devam edilir. Kalan unda eklenip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  • İstediğiniz şekilde şekillendirip ( küçük ve tombul olacak şekilde) yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Serin yerde 5-10 dakika tepside bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri beyaz altları çok az pembe olana kadar pişirilip fırından alınır.
  • Soğuyana dek tepside ellemeden bekletilip sonrasında dikkatlice tepsiden alınıp servis edilir.