Yemek Ajvar sos tarifi ve yapılışı - En güzel ajvar sos nasıl yapılır?

Ajvar sos tarifi ve yapılışı - En güzel ajvar sos nasıl yapılır?

Paylaş
Ajvar sos tarifi ve yapılışı - En güzel ajvar sos nasıl yapılır?

Günün her saati yiyebileceğiniz ajvar sos tarifi, özellikle akşam yemeklerinde meze olarak servis edebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, en güzel ajvar sos nasıl yapılır? Patlıcan, kırmızı biber, domates, soğan ve sarımsakla hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız ajvar sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bol sebze ile hazırlayabileceğiniz ajvar sos tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan enfes bir lezzet. Peki, en güzel ajvar sos nasıl yapılır? Yedikçe yedirten ve tadına doyum olmayan ajvar sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AJVAR SOS TARİFİ

Ajvar sos malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg salçalık kırmızıbiber
  • 8 orta boy domates
  • 2 soğan
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı tuz

AJVAR SOS YAPILIŞI

  • Patlıcanları ve biberleri közleyin.
  • Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kısık ateşte kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri rendeleyip karışıma ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kavurduktan sonra kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ilave edin.
  • Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda ezin.
  • Tuz ve pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin.
  • Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • 1 gece bu şekilde beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.