Yemek Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?

Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?

Paylaş
Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?

Balık yemeği sevenlerin her mevsim bulabileceği alabalık, alabalık tarifi evde de yapabileceğiniz bir tarif. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, hem evde kolayca yapabileceği şahane bir lezzet. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Fırında pişireceğiniz ve ızgara tadında yiyeceğiniz alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ALABALIK TARİFİ

Alabalık malzemeler

  • Kişi sayısına göre alabalık
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

FIRINDA ALABALIK YAPILIŞI

  • Domates ,soğan ,sarımsak küçük küçük kesilir.
  • Karabiber tuz kekik zeytinyağı ile harmanlanır.
  • Borcama konulur.
  • Üzerine temizlenip yıkanmış balıklar dizilir.
  • Her balığın içine ve üzerine de tuz serpilir.
  • Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpilir.
  • Her balığın üzerine, 1,5 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.
  • 200 derecede üzeri açık olarak pişirilir.
  • Suyunu çekip, balıklar kızarana kadar pişirilir.