YemekBalon kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler - Balon kebabı nasıl yapılır?

Balon kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler - Balon kebabı nasıl yapılır?

Balon kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler - Balon kebabı nasıl yapılır?

Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz balon kebabı tarifi, parmaklarını yiyeceğiniz enfes bir lezzet. Peki, balon kebabı nasıl yapılır? Yapılışı biraz uğraştırıcı olsa da her lokması için değecek balon kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Son zamanlarda internette çok sık aratılan balon kebabı tarifi, evde denemeye değer enfes bir lezzet. Peki, balon kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız balon kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

BALON KEBABI TARİFİ

Balon kebabı malzemeler

Hamur için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç harcı için

  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

BALON KEBABI YAPILIŞI

  • Eti tencereye alıp suyunu verip tekrar çekene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Ardından 1, 5 su bardağı su eklenir ve bu suyu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Tereyağı eklenir ve etler kavrulur. Soğan ve biberler piyazlık doğranıp etle 5 dakika pişirilir.
  • Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, tuz ve baharatlar eklenir.
  • 5 dakika daha pişirilerek altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur için bütün malzemeler karıştırılarak biraz sert bir hamur elde edilir.
  • Hamur 15 dakika dinlendirilir 8 bezeye ayrılır. Bezeler yaklaşık 20 cm çapında açılır.
  • Açılan yufkanın ortasına etli harçtan bolca konulur. Üzerine diğer yufka örtülür.
  • Bir pipetin ucu iki hamur arasına gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Hamurun kenarları hava almayacak şekilde kıvrılarak kapatılır.
  • Küçük bir pompa yardımı ile pipetle hava verilir ve üstteki yufka balon gibi şişirilir.
  • Pipetin olduğu kısımda kapatılır.
  • Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı süt karşımı şişirilen yufkaya dikkatle sürülür.
  • Üzeri kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirilir. Sıcak servis edilir.
SIRADAKİ HABER