Yemek Bamya nasıl temizlenir, ayıklanır?

Bamya nasıl temizlenir, ayıklanır?

Paylaş
Bamya nasıl temizlenir, ayıklanır?

Birçok faydası bulunan bamya, akşam yemeklerine lezzet katan şahane bir lezzet. Ekilen tohumların filizlenmesiyle birlikte bu zamanlarda bamyalar olgunlaşıp toplanmaya başladı. Taze bamyalar tezgahta yerini alırken birçok kişi akşam yemeklerinde pişirmek için veya kavurup kışlık olarak hazırlamak için bamyayı temizleme yöntemlerini araştırıyor. Peki, bamya nasıl temizlenir? Bamya nasıl ayıklanır?

Bamyayla birçok tarif yapılır. Hem besin değeri yüksek hem de oldukça lezzetli bir sebze. Peki, bamya nasıl temizlenir? Bamya nasıl ayıklanır?

Haberin Devamı

BAMYA YIKANIR MI?

Eğer pazar ve manavdan bamya alırken seçebilme imkânınız varsa çok iri ve olgun bamya almamaya dikkat edin. Olgun bamyalar halk dilinde kartlaşmış olarak tabir edilir. Yemekte güzel tat vermez. Bunun için daha taze bamyaları tercih etmelisiniz. Bamyaları aldık eve getirdik diyelim. Peki, bamyayı yıkayacak mıyız, yıkamayacak mıyız? Bamyaları yıkamalıyız. Çünkü ilaçlı olabilirler ya da dışarıda mikroplara maruz kalmış olabilirler. Bu yüzden bamyaları güzelce yıkamamız gerekir.

BAMYA NASIL TEMİZLENİR, AYIKLANIR?

Bamya ayıklama aşamasında suyun içerisinde bamyaları yıkarken bile ayıklayabiliriz. Bamyaları elinizde güzelce yıkayarak yıkadığınız bamyaların yenilecek durumuna göre temiz ise bir kaba, temiz değilse çöp poşetine atabilirsiniz. Şimdi bamyaların sap kısımlarını kesmeniz gerekir. Yalnız dikkat etmeniz gereken asla dibine kadar kesmemeniz gerekir. Yoksa pişirirken salyalanma olacaktır. Uç kısımlarını huni şeklinde kesmelisiniz. Bamya açacakları birçok yerde satılmaktadır. Bundan faydalanabilirsiniz. Bu şekilde bamya ayıklama işlemi tamamlanır.

Haberin Devamı

Bamya salyalanmaması için bir başka yöntem ise limonlu sudur. Bamyanın saplarını huni şeklinde yaptıktan sonra bir kabın içine yarım limon suyu, temiz su ilave ederek bamyaları içine atın. Bamya limonlu suda ne kadar bekler? Diye merak ediyorsanız 5 dakika süre yeterli olacaktır.

Bamya yıkama ve bamya ayıklama işlemlerinden sonra bamya temizleme işlemlerimiz bitmiş olacaktır. Yukarıda size sunduğumuz yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu adımlar bittikten sonra artık bamya yemeğini pişirebilirsiniz.