Yemek Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına yakışan barbunya pilaki tarifi, isterseniz de ana öğün olarak yiyebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, barbunya pilaki nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız vitamin deposu barbunya pilaki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle kendine hayran bırakan barbunya pilaki tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, barbunya pilaki nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız barbunya pilaki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ

Barbunya pilaki malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 dal maydanoz

BARBUNYA PİLAKİ YAPILIŞI

  • Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
  • Salça ilave edip 2 dakika kavurun.
  • Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
  • Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin.
  • Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın.
  • Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
SIRADAKİ HABER