Yemek Barbunya salatası tarifi ve yapılışı nasıldır? En güzel barbunya salatası nasıl yapılır?

Barbunya salatası tarifi ve yapılışı nasıldır? En güzel barbunya salatası nasıl yapılır?

Paylaş
Barbunya salatası tarifi ve yapılışı nasıldır? En güzel barbunya salatası nasıl yapılır?

İnsanlar genellikle birçok farklı öğünde yenilmeye uygun olan tarifleri çok severler. Bu tarifler arasında en çok salata tarifleri bulunur. Çünkü salatalar arzu edilen birçok öğünde yenebilir. En çok tercih edilen salata tarifleri arasında barbunya salatası yer alır. Barbunya Salatası tarifi ve yapılışı, en güzel barbunya salatası nasıl yapılır tüm detayları ile posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Barbunya oldukça geniş bir kitle tarafından sevilen fasulyeye benzer bir ürün. Özellikle yemeği ve salatası sıkça yapılır. Tabi yemeği salataya göre biraz daha ağır olur. Bundan dolayı barbunyanın ağırlıklı olarak salatası tercih edilir. Barbunya salatasını yapmak basittir.. Zaten tarife bakarak oldukça lezzetli bir barbunya salatası yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

BARBUNYA SALATASI TARİFİ VE YAPILIŞI

Barbunya salatası için herkesin evinde yer alan malzemeler kullanılır. Bu sayede daha fazla kişinin barbunya salatası yapma şansı ortaya çıkar. Pratik ve lezzetli bir salata arıyorsanız eğer barbunya salatası oldukça ideal bir seçenek olabilir. Hafif ve lezzetli olması birçok kişinin ilgisini çeker. Hazır olduktan sonra birçok farklı öğünde tüketmeye son derece uygun olur

  BARBUNYA SALAYASI İÇİN MALZEMELER

  • Yarım kg haşlanmış barbunya,
  • 1 adet konserve mısır,
  •  6-7 dal dereotu,
  • 3 adet közlenmiş kapya biber,
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Yarım limonun suyu,
  • İsteğe göre bir miktar tuz,
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı.

 BARBUNYA SALATASI YAPILIŞI

  • Öncelikle soğanı ve yeşillikleri iyice yıkayın. Ardından soğanı söğüşlük olacak şekilde geniş bir kabın içerisine doğrayın.
  • Yıkanmış olan yeşillikleri arzu ettiğiniz boyutlarda doğrayarak soğanın üzerine alın. İçerisine kapya biberi de doğradıktan sonra iyice karıştırın. Böylelikle son aşamaya doğru ilerleyebilirsiniz.
  • Karıştırdığınız malzemeler içerisine barbunyayı ve konserve mısırı da ekleyin. Daha sonra tüm bu malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın.
  • Sıra geldi barbunya salatasına lezzet verecek olan ürünleri eklemeye. Bunun için zeytin yağı, limon ve tuzu arzu ettiğiniz miktarlarda ekleyin. Tüm bu malzemeleri tekrardan karıştırın ve servis tabağına alın. Barbunya salatası hazır.

 EN GÜZEL BARBUNYA SALATASI NASIL YAPILIR?

Barbunya salatasını herkes kolayca yapabilir. Tabi bunu yaparken ufak ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir. Çünkü ortaya çıkacak olan salatanın dikkat çekici bir tadı olmalıdır. Zaten barbunya normalde çok faydalı ve lezzetli bir üründür. Uygun tarifler eşliğinde bu ürünü salata olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Barbunyayı bir gün öncesinden suda ıslamak önemli bir püf noktasıdır. Bir gün önceden suda bekletilen barbunyaları 20 dakika kadar haşlamanız yumuşamasına neden olacaktır.

Yağ, limon ve tuz miktarı zevke göre ayarlanabilir. Ayrıca barbunya salatasına yoğurt ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Böylelikle lezzetli bir soğuk meze ortaya çıkacaktır.

Barbunya salatası için farklı malzemeler ekleme şansınızda bulunmaktadır. Kornişon turşu veya taze soğanda tercih edilebilir.