RAMAZAN KEBABI TARİFİ
Ramazan kebabı malzemeler
- 300-400 kuşbaşı dana eti
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 4 adet çeri domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı nohut
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
RAMAZAN KEBABI YAPILIŞI
Patlıcanları ve patatesleri uzunlamasına doğrayın ve kızartın.
Bu sırada nohutları haşlayın. Nohutları bir gece önceden ıslatırsanız, daha kısa sürede haşlanacaktır. Dilerseniz düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz.
Patlıcan ve patatesleri kızarttıktan, nohutları haşladıktan sonra kuru soğanları yemeklik doğrayın ve eti kavurmaya işlemine başlayın.
Bunun için derin bir tencereye zeytinyağı koyup kuşbaşı dana etlerini kavurun.
Kavurma işlemini etler suyunu salıp çekene kadar devam ettirin.
Ardından üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyin.
Soğanlar renk değiştirince yarım su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak nohutu ve karabiber ile pul biberleri ekleyin 5-6 dk kadar pişirip altını kapatın.
Isıya dayanıklı bir kaba veya borcama kızarttığınız malzemeleri dizin.
Ortasına eti koyun.
Son olarak çeri domateslerle süsleyin.
Şimdi salçalı sosun yapımına başlıyoruz.
1 bardak sıcak suda 1 tatlı kaşığı salçayı eritin. İyice homojen bir hal aldıktan sonra üzerine çok az daha tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
Salçalı sosu etlerin üzerinde gezdirin.
Borcamın üzerini folyo ile kapatın.
Önceden 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Ardından üzerindeki folyoyu kaldırın ve folyosuz bir şekilde 5-10 dakika daha pişirin.
Ramazan kebabınız servise hazır!
Malzemelerin tüm misafirlere eşit bir şekilde servis edilebilmesi için borcamdaki yemeği bıçakla eşit parçalara bölün ve geniş bir servis spatulası ile dağıtmadan tabaklara alın.
Dilerseniz tırnak pide ile servis edebilirsiniz.