Yemek Ay çekirdekli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ay çekirdekli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ay çekirdekli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak şahane bir lezzet olan ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, hem pratik hem de doyurucu bir lezzet. Peki, ay çekirdekli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları kabartan, lezzetiyle de kendine hayran bırakan ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günlük hayatta ağzınıza lokmalık atabileceğiniz enfes lezzetiyle ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, nefis bir lezzet. Peki, ay çekirdekli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ay çekirdekli tuzlu kurabiye tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

AY ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE TARİFİ

Ay çekirdekli tuzlu kurabiye malzemeler

  • 1 tane yumurta (Sarısı üzerine)
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta
  • Çekirdek içi

AY ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE YAPILIŞI

  • Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı ve toz şekeri alıp iyice çırpın.
  • Üzerine diğer malzemeleri ekleyip, azar azar un ilavesi ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru iki tane yağlı kağıt arasına alıp, merdane yardımıyla açın.
  • Kurabiye kalıbıyla veya bıçak ile kesip, spatula yardımıyla fırın kabına dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdek içi serpiştirin.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirin.
SIRADAKİ HABER