Yemek Beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? Beşamel soslu sebze graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? Beşamel soslu sebze graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? Beşamel soslu sebze graten tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız beşamel soslu sebze graten tarifi, tam size göre bir lezzet olacak. Peki, beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği beşamel soslu sebze graten tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bol patlıcan, kabak, havuç ile yapabileceğiniz beşamel soslu sebze graten tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bir tarif. Peki, beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? Yanına pilav veya makarna ile servis edebileceğiniz beşamel soslu sebze graten tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BEŞAMEL SOSLU SEBZE GRATEN TARİFİ

Beşamel soslu sebze graten malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3 - 4 kiraz domates
  • 200 gr mantar
  • 3 kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1/5 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

BEŞAMEL SOSLU SEBZE GRATEN YAPILIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyun.
  • Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
  • Biberleri ilave edin.
  • Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin.
  • Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  • Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun.
  • Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Kaşar peynirini serpin.
  • Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.