YemekBeze nasıl yapılır? Beze tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Beze nasıl yapılır? Beze tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Beze nasıl yapılır? Beze tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ağızda dağılan ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bezeler yapmak tahmin edilenden çok daha kolay. Az malzemeyle evde hazırlayabileceğiniz beze tarifi favori lezzetiniz olacak. Peki, evde beze nasıl yapılır? Bir diğer adıyla mereng olarak bilinen beze tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği beze tarifi, 3 malzemeyle yapılan enfes bir lezzet. Peki, evde beze nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız beze tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

BEZE TARİFİ

Beze malzemeler

  • 2 yumurta ak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

BEZE YAPILIŞI

  • Yumurta akları ve tuzu çırpın, köpürmeye başlayınca azar azar pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Katı ve parlak (tıraş köpüğü kıvamında olmalı) kıvam alana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. (10 dakika kadar)
  • Ters çevirdiğinizde akmayan bir kıvam olmalı.
  • Sıkma poşetinin içine koyarak, yıldız üç ile yağlı kağıda, istediğiniz büyüklükte sıkın.
  • 90 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1 saat 10-15 dakika kontrollü pişirin. (Fırına göre bu süre değişebilir)
  • Fırından çıkınca ellemeyip, soğuyunca yerinden kaldırın.
SIRADAKİ HABER