YemekBolu kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler: Bolu kebabı nasıl yapılır?

Bolu kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler: Bolu kebabı nasıl yapılır?

Bolu kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler: Bolu kebabı nasıl yapılır?

Yöresel lezzet düşkünleri için oldukça iyi bir alternatif olan Bolu kebabı tarifi, patlıcan ve kuşbaşı etle yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şahane görüntüsüyle akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak Bolu kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Patlıcanla yapılan, içerisinde et ve bolce sebze olan Bolu kebabı tarifi, ister çekirdek ailenize isterseniz de misafirlerinize yapacağınız enfes bir lezzet. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Bolu kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

BOLU KEBABI TARİFİ

Bolu kebabı malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 400 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet soğan
  • 250 gr mantar
  • 2 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • Sıvıyağ Tuz
  • karabiber
  • Süslemek için
  • Domates
  • Dolmalık biber dilimleri

BOLU KEBABI YAPILIŞI

  • Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
  • Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
  • İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
  • Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekine dek kavurun.
  • Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
  • 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
  • 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
  • Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
  • Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
  • Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
  • Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
  • Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
  • Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

 

SIRADAKİ HABER