Bolu kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler: Bolu kebabı nasıl yapılır?

Yöresel lezzet düşkünleri için oldukça iyi bir alternatif olan Bolu kebabı tarifi, patlıcan ve kuşbaşı etle yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şahane görüntüsüyle akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak Bolu kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
05 Temmuz 2022 , Salı 11:40
Patlıcanla yapılan, içerisinde et ve bolce sebze olan Bolu kebabı tarifi, ister çekirdek ailenize isterseniz de misafirlerinize yapacağınız enfes bir lezzet. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Bolu kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
BOLU KEBABI TARİFİ
Bolu kebabı malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 400 gr kuşbaşı doğranmış et
- 2 adet soğan
- 250 gr mantar
- 2 adet domates
- Yarım çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu veya su
- Sıvıyağ Tuz
- karabiber
- Süslemek için
- Domates
- Dolmalık biber dilimleri
BOLU KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
- Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
- İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
- Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekine dek kavurun.
- Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
- 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
- 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
- Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
- Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
- Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
- Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
- Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
- Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
Semizotu turşusu nasıl yapılır? Semizotu turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler
Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk suyu tarifi, yapılışı, malzemeler
Kabune pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler! Kabune pilavı nasıl yapılır?
Derin dondurucuya konulmaması gerekenler
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Ağustos 2022)