Yemek Borcamda kek nasıl yapılır? Borcamda kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Borcamda kek nasıl yapılır? Borcamda kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Borcamda kek nasıl yapılır? Borcamda kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Keki sadece kek kalıbında yapmaktan sıkıldıysanız farklı sunumlar ile servis edebileceğiniz borcamda kek tarifi tam size göre olacaktır. Peki, borcamda kek nasıl yapılır? Çay ve kahve yanına servis edebileceğiniz borcamda kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster misafir tabaklarına isterseniz de ailenize ara öğün olarak servis edebileceğiniz borcamda kek tarifi, yapılması hem pratik hem de çok lezzeti. Peki, borcamda kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız borcamda kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

BORCAMDA KEK TARİFİ

Borcamda kek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un

BORCAMDA KEK YAPILIŞI

  • Yuvarlak borcamda kek için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Ardından süt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Elenen un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar çırpın.
  • Kek harcı hazır olduktan sonra büyük boy borcamı sıvı yağ ile yağlayın.
  • Daha sonra kek harcını borcama boşaltın.
  • Kalıbı tezgaha birkaç kez vurun ve eşit bir şekilde kabarmasını sağlayın.
  • Keki önceden ısıttılan 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen keki dilimleyin ve soğuduktan sonra servis edin.
SIRADAKİ HABER