Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, belen tava tarifi, yoğurtlu erişte salatası tarifi, çilek soslu cheeseecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Belen tava malzemeler400 gram kuzu eti1 adet soğan (doğranmış)1 adet kapya biber1 adet yeşil biber100 gram tereyağı (eritilmiş)4 diş sarımsak1 adet doğranmış domates1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı tuzBELEN TAVA YAPILIŞIÖncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın.Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın.İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin.Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin.Bir tavada tereyağını eritin.Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Yoğurtlu erişte salatası malzemeler1,5 su bardağı erişte1 kase haşlanmış yeşil mercimek1 kase mısır (birazını üzeri için ayırın)3 yemek kaşığı süzme yoğurt1 yemek kaşığı yoğurtTuzÜzeri içinAyırdığınız mısır2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı kırmızı toz biberYOĞURTLU ERİŞTE SALATASI YAPILIŞIİlk olarak erişteyi üzerini geçecek kadar suda haşlayın.Suyunu süzün.Karıştırma kabınızda yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.İçine haşlanmış yeşil mercimek, erişte ve mısırı ekleyip karıştırın.Tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi yakmadan kızdırın.İçine mısırı atın 2 kez çevirip ocağı kapatın.Salatayı servis tabağına alıp üzerine mısırlı sostan dökün.Dilerseniz üzerine dereotu serpebilirsiniz. Çilek soslu cheesecake malzemeler250 gram labne1/2 bardak (100 g) toz şeker1/3 su bardağı + 1.5 yemek kaşığı (60 g) un1/2 bardak (120 g) süt1/2 bardak (120 g) krema1 yumurta1 limon kabuğu rendesiÇilekli sos için1 kg taze çilek (Bütün ya da ikiye bölünmüş)1/4 su bardağı toz şeker1 çorba kaşığı limon suyu1 çorba kaşığı mısır nişastasıÇİLEK SOSLU CHEESECAKE YAPILIŞITabanı için; 1 paket yulaflı bisküviyi elinizle ya da bıçaklı mikserle kırıntı olana dek çekin.Bisküvi kırıntılarını erittiğiniz 60 g (Yaklaşık 6 yemek kaşığı) tereyağı ile karıştırın.Kalıbın tabanına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.Bisküvi veya tereyağı miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.Ayrıca elinizin altında yaptığınız kurabiyeler varsa, mikserle kırıntı haline getirip kullanabilirsiniz.Peynirli karışımı hazırlayana kadar bisküvi tabanının donması için kalıbı dolapta bekletebilirsiniz.Fırını 130 derecede ısınması için açın.Öncelikle rendelediğiniz limon kabuklarını şeker ile karıştırıp kenara ayırın.Derin bir kabın içinde kremayı mikser ile katılaşıncaya kadar çırpın.Süt, labne ve yumurtayı sırasıyla ilave edip hepsini birbirine karışıncaya kadar 2 dakika daha çırpın. En son şeker ve unu ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpın.Dolaptan çıkardığınız kalıba peynirli karışımı boşaltın.Kalıbı iki elinizle kenarlarından tutup birkaç kez tezgaha vurduğunuzda hava kabarcıklarını da bu sayede gidermiş olursunuz.Cheesecake kalıbınızı fırın tepsisinin ortasına yerleştirin.İçerisine ortalama bir parmak kalınlığında ılık su ilave edin ve tepsiyi fırının en alt kademesine yerleştirin.En az 40 dakika fırın kapağını hiç açmayın.40 dakika sonra fırın kapağını açıp içerideki buharın çıkmasını sağlayın ve tekrar kapatın.15 dakika ara ile bu işlemi tekrarlayın ve ortalama 1-1.5 saat, üstü katılaşana kadar pişirin.Pişen cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında soğuması için dinlendirilmelidir.Çilekli sos için; bir tencerede; çilek, şeker, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın.Orta ateşte kaynatın.Ocağın altını kısın ve 6-8 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin.Ateşten alın ve soğumaya bırakın.