Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, havuç tarator tarifi, bitter çikolatalı dondurmalı puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. İzmir köfte malzemelerKöftesi için:500 gram az yağlı kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta1/2 (yarım) demet maydanoz1,5 su bardağı bayat ekmek içiKarabiberKırmızı pul biberKekikTuzDiğer malzemeler;4 adet domates (3 adedi sosu için, 1 adedi de üzerine dilimlemek içingerekiyor)4 adet patates (ufaksa 5 tane de koyabilirsiniz)3 adet çarliston biber1 tatlı kaşığı salça (tercihen karışık)3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)Kızartmak için:Sıvı yağİZMİR KÖFTE YAPILIŞIEkmek içini ve arkasından soğanı rondodan geçiriyoruz. Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz.Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Patateslerle köfteler aynı boy olursa, daha şık gözükecektir.Sıvı yağı iyice kızdırıp (çok yağ çekmesin diye) önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. (kesinlikle iyice pişirmeyin ağır olur, kızarmadan almamız gerekiyor)Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayın.Sonrasında sos tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, salçamızı da ekleyip iyice karıştıralım.Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi de ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım, isterseniz sarımsak da atabilirsiniz içine. Kekik ve tuzunu da ekledikten bir kaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Bu aşamada sosun içerisine 1,5 su bardağı su ekleyerek de yapabilirsiniz dilerseniz eklemeden yemeği fırına koymadan önce tepsinize 1 su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz.Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine hepsine değecek şekilde döküyoruz ki kurumasın pişerken.Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi sıralıyoruz, biberleri de kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştiriyoruz.Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz 30. dakikadan sonra açıp, tepsinin içindeki sostan köftelerin ve patateslerin üzerine biraz gezdirin. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Bitter çikolatalı dondurmalı puding malzemeler2 tatlı kaşığı kakao5 tatlı kaşığı unYarım su bardağı bal5 su bardağı süt50 gr bitter çikolataVanilyalı dondurmaBİTTER ÇİKOLATALI DONUDRMALI PUDİNG YAPILIŞIBitter çikolata dışında tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın.Kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte güzelce karıştırın.Altını kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.Çikolata eridikten sonra pudingi kaplara bölüştürün.Puding iyice soğuduktan sonra üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edin.