03 Mayıs 2022 - 10:17
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, humus tarifi, talaş böreği tarifi.
03 Mayıs 2022 - 10:17
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, humus tarifi, talaş böreği tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
4
İMAM BAYILDI TARİFİ
İmam bayıldı malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6-7 diş kuru sarımsak
- 2-3 adet yeşilbiber
- 2 su bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
İMAM BAYILDI YAPILIŞI
- Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.
- Sarımsaklar soyulur.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.
- Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.
- Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.
- Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.
- Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.
- Fırında 10-15 dakika daha pişirilerek servis edilir.
5
HUMUS TARİFİ
Humus malzemeler
- 400 gram konserve nohut
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Kişniş
- Tuz
- Karabiber
HUMUS YAPILIŞI
- Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın.
- Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin.
- Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz.
- Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin.
6
TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ
Talaş böreği malzemeler
- 500 gram sote kuşbaşı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet orta boy haşlanmış havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 10 adet milföy hamuru
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği ya da susam
TALAŞ BÖREĞİ YAPILIŞI
- Kabuğu soyulan kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.
- Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın.
- Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın.
- Suyunu süzüp bekletin.
- Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşlanan havucu minik küpler halinde kesin.
- Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin.
- Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Domates salçasını katıp karıştırın.
- Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin.
- Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin.
- Ilınması için dinlendirin. Oda ısısında çözülen milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırlanan etli iç harçtan koyun.
- Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilen böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.