05 Mayıs 2022 - 09:38
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (05 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, köfteli orman kebabı tarifi, bademli pilav tarifi, sütlaç tarifi.
05 Mayıs 2022 - 09:38
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, köfteli orman kebabı tarifi, bademli pilav tarifi, sütlaç tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Tel şehriye çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su yaklaşık
TEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
- 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.
- 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.
- Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
- Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
4
KÖFTELİ ORMAN KEBABI TARİFİ
Köfteli orman kebabı malzemeler
Köftesi için:
- 350 gram dana kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 3-4 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Diğer malzemeler:
- 1 soğan
- 2 havuç
- 3-4 patates
- 2 bardak bezelye
- 1,5 çorba kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
KÖFTELİ ORMAN KEBABI YAPILIŞI
- Köfteler için soğanı rendeleyin. Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, baharatları ve tuzu da katıp yoğurun.
- Elinizi ara sıra ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın.
- Bir tavada az yağda köfteleri sallayarak kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.
- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın. Bir tencerede rendelenmiş domateslerle kekiği kavurun.
- Salçayı ve doğranmış sarımsakları da ekleyin.
- Sıcak su ilave edin.
- Kaynayınca sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
5
BADEMLİ PİLAV TARİFİ
Bademli pilav malzemeler
- 1 avuç kadar çiğ badem
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
BADEMLİ PİLAV YAPILIŞI
- Bademleri kaynar suyun içinde 10 – 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz.
- Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz.
- Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz.
- Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz.
- Sunumu için oldukça şık duruyor.
- Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
6
SÜTLAÇ TARİFİ
Sütlaç malzemeler
- 1 lt süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 -2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Tarçın
SÜTLAÇ YAPILIŞI
- Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
- Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.
- Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.
- Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.
- Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.
- Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.
- Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
- Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.
- Pişen sütlaçları kaselere dağıtın.
- Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.