MALZEMELER2 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan2 yemek kaşığı un1 adet havuçYarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)2 litre sıcak su5 yemek kaşığı sıvı yağSosu için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberNASIL YAPILIR?Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz.Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirelerek ocaktan alınır.Kıvamı koyu gelirse size, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir. MALZEMELER1 çay bardağı zeytinyağı2 adet kuru soğan500 gram taze fasulye3 adet domatesTuzNASIL YAPILIR?Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.1 su bardağı sıcak su ilave edilir.Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.Ocaktan almadan tuzu eklenir.Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.Soğuk olarak servis edilir. MALZEMELERYarım kutu makarna (250 g) istenen çeşitYarım çay bardağı zeytin yağı2 diş sarımsak (isteğe göre azaltılabilir)1 yemek kaşığı biber salçası2-3 adet domates rendesiYarım çay kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)Yarım çak kaşığı kırmızı toz biber ve karabiberServis esnasında üzerine tercihe bağlı kıyılmış maydanozNASIL YAPILIR?Öncelikle makarnaları haşlamak için suyu kaynatalım. İstenen çeşitte makarnayı ekleyip paketin üzerinde yazan süre haşlanmaya bırakalım.Diğer taraftan makarna sosu için bir tavaya sıvı yağı alalım.Sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates mevsimiyse, domatesleriniz yeterince lezzetli ve kırmızı ise salça eklemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz biber yerine domates salçası da kullanabilirsiniz.Rendelenmiş domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kavuralım.Hazırladığımız sosa 1-2 kepçe makarnanın haşlama suyundan ekleyelim.Tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım.Bir iki fokurdadıktan sonra ocağı kapatalım. Suyunu süzdüğümüz makarnaları ilave edip karıştıralım. MALZEMELER150 gram tereyağı260 gram bitter çikolata (kullandığım çikolatanın kakao oranı %57. kakao oranı yüksek çikolata kullanmaya dikkat edin) (sütlü çikolatada kullanabilirsiniz. benim tercihim bitter çikolata yönünde.)3 yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1.5 yemek kaşığı kakaoNASIL YAPILIR?150 gram tereyağını küçük küçük parçalar olacak şekilde kesip eritiyoruz.Tereyağını fazla kızdırmamaya dikkat edin.Ardından 260 gram bitter çikolatayı küçük küçük kesiyoruz.Bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Ya da 130 gram sütlü çikolata 130 gram bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Bitter çikolatayla yapacağınız brownie daha lezzetli ve üzeri tül tül olacaktır.Erittiğimiz tereyağını karıştırma kabına alıp küçük küçük kestiğimiz çikolatayı da ekliyoruz.Çikolatayı ekler eklemez karıştırarak tereyağında eritmeye başlayın. Eğer tereyağı soğur ve çikolata erimezse sıcak su koyduğunuz tencerenin üzerine karıştırma kabını yerleştirip çikolatanızı eritebilirsiniz.Çikolatayı sos kıvamına gelene kadar karıştırarak eritiyoruz.Hemen ardından 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir kaba alıp 1-2 dakika kadar hızlıca çırpıyoruz.Ardından yumurta şeker karışımına çikolata tereyağı karışımını azar azar karıştıra karıştıra ekliyoruz.Kıvamı yakalamanız için lütfen malzemeleri belirttiğim ölçülerde kullanın. Kıvamı için tarife uymanız çok önemli.Çikolata iyice karıştıktan sonra 1 su bardağı unu eleyerek karışıma ekliyoruz. Ardından 1 paket vanilyayı eleyerek ekliyoruz.Son olarak da 1. 5 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek ekliyoruz. Unu vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin.Tüm malzemeleri ekledikten sonra spatulayla unu vanilyayı ve kakaoyu iyice hamura yediriyoruz. Bu işlemi yaparken spatula kullanmalı hamuru yanlardan üste itekleyerek karıştırmalısınız.Unun vanilyanın kakaonun iyice karıştığına emin olduktan sonra hamurumuzu yağlı kağıtla kapladığımız otuza yirmilik borcama yayarak döküyoruz. Otuza yirmilik borcam yerine yirmiye yirmilik kare borcam da kullanabilirsiniz.Hemen ardından hamurun üzerini düzleştirip önceden ısıtılmış 160 derecelik fansız fırında browniemizin üzeri çatlayana kadar 30-35 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.Pişen browniemizi oda ısısında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen browni yağlı kağıttan daha da kolay ayrılacaktır.Dinlendirdikçe browniemizin üzeri tül tül olacağını unutmayın. Tatlınızı dilediğinizce dilimleyip servis edebilirsiniz. Sizlere tavsiyem 1 gece oda ısısında dinledirmeniz yönünde.