10 Mayıs 2022 - 10:02
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak arpa şehriye çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, cevizli köz biber salatası tarifi, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi.
10 Mayıs 2022 - 10:02
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı arpa şehriye çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, cevizli köz biber salatası tarifi, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Arpa şehriye çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su
ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
- 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.
- 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.
- Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
- Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
4
SODALI KÖFTE TARİFİ
Sodalı köfte malzemeler
- 1 adet soğan
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4-5 adet biber
- 3-4 adet domates
- Sıvı yağ
SODALI KÖFTE YAPILIŞI
- Kıymaya 1 adet rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğan, ekmek içi veya galeta unu baharatlar, kabartma tozu, maden suyu eklenir.
- İyi bir şekilde yoğurulur en az 2 saat zaman varsa 1 gece dolapta dinlendirilir.
- Cevizden büyük parçalar alınır şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
- Yanına biber domates bırakılır ve sebzelerin üzerine çok az yağ sürülür.
- 200 derece fırında bir yüzü kızarınca köfteler çevrilir ve kızarıncaya kadar pişirilir.
5
CEVİZLİ KÖZ BİBER SALATASI TARİFİ
Cevizli köz biber salatası malzemeler
- 5-6 adet közlenmiş biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yaklaşık yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
CEVİZLİ KÖZ BİBER SALATASI YAPILIŞI
- Közlenmiş biberleri soyun ve çok küçük olmayacak gibi küp şeklinde kesin.
- Bir küçük tavaya zeytinyağını koyup, üzerine biberleri ekleyin.
- Tuz ve cevizi de ilave edip orta ateşte karıştırarak özleşene kadar pişirin.
- Ayrı bir karıştırma kabına yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı alıp güzelce karıştırın.
- Servis tabağına yoğurdu güzelce yayın.
- Üzerine düz olacak şekilde kavrulan biberleri ekleyin.
- Üzerini isteğe göre maydanoz ile de süsleyebiliriz.
6
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ
Muhallebili Kemalpaşa malzemeler
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- Tatlıyı pişirmek için şeker ve su
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA YAPILIŞI
- Kemalpaşa tatlısı yaklaşık 25 dakika da pişirin.
- Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama dizin.
- Soğumaya bırakın.
- Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt ekleyin.
- Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirin.
- Muhallebi koyulaşınca vanilya ekleyin ve altı kapatın.
- Soğuyan tatlıların üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün.
- Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.
- Servis ederken dilimleyip üzerini süsleyin.