Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı arpa şehriye çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, cevizli köz biber salatası tarifi, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Arpa şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak suARPA ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Sodalı köfte malzemeler1 adet soğan500 gram kıyma1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unuYarım paket kabartma tozu1 çay bardağı maden suyu1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı köfte baharatı1 çay kaşığı toz kırmızı biberYarım çay kaşığı karabiberTuz4-5 adet biber3-4 adet domatesSıvı yağSODALI KÖFTE YAPILIŞIKıymaya 1 adet rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğan, ekmek içi veya galeta unu baharatlar, kabartma tozu, maden suyu eklenir.İyi bir şekilde yoğurulur en az 2 saat zaman varsa 1 gece dolapta dinlendirilir.Cevizden büyük parçalar alınır şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.Yanına biber domates bırakılır ve sebzelerin üzerine çok az yağ sürülür.200 derece fırında bir yüzü kızarınca köfteler çevrilir ve kızarıncaya kadar pişirilir. Cevizli köz biber salatası malzemeler5-6 adet közlenmiş biber3 yemek kaşığı zeytinyağıYaklaşık yarım su bardağı iri dövülmüş cevizTuz4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt3 yemek kaşığı yoğurt2 diş sarımsakCEVİZLİ KÖZ BİBER SALATASI YAPILIŞIKözlenmiş biberleri soyun ve çok küçük olmayacak gibi küp şeklinde kesin.Bir küçük tavaya zeytinyağını koyup, üzerine biberleri ekleyin.Tuz ve cevizi de ilave edip orta ateşte karıştırarak özleşene kadar pişirin.Ayrı bir karıştırma kabına yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı alıp güzelce karıştırın.Servis tabağına yoğurdu güzelce yayın.Üzerine düz olacak şekilde kavrulan biberleri ekleyin.Üzerini isteğe göre maydanoz ile de süsleyebiliriz. Muhallebili Kemalpaşa malzemeler1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)Muhallebisi için:5 su bardağı süt2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası2 dolu yemek kaşığı un6 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı Hindistan cevizi1 paket vanilyaTatlıyı pişirmek için şeker ve suMUHALLEBİLİ KEMALPAŞA YAPILIŞIKemalpaşa tatlısı yaklaşık 25 dakika da pişirin.Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama dizin.Soğumaya bırakın.Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt ekleyin.Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirin.Muhallebi koyulaşınca vanilya ekleyin ve altı kapatın.Soğuyan tatlıların üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün.Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.Servis ederken dilimleyip üzerini süsleyin.