11 Mayıs 2022 - 09:37
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (11 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, sade bulgur pilavı tarifi, istiridye tatlısı tarifi.
11 Mayıs 2022 - 09:37
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, sade bulgur pilavı tarifi, istiridye tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
4
İMAM BAYILDI TARİFİ
İmam bayıldı malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6-7 diş kuru sarımsak
- 2-3 adet yeşilbiber
- 2 su bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
İMAM BAYILDI YAPILIŞI
- Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.
- Sarımsaklar soyulur.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.
- Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.
- Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.
- Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.
- Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.
- Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir.
5
SADE BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sade bulgur pilavı malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
SADE BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.
- Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından bulguru da tencereye ekleyin.
- 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.
- Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.
- Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
6
İSTİRİDYE TATLISI TARİFİ
İstiridye tatlısı malzemeler
İstiridye tatlısı şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3. 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
İstiridye tatlısı hamuru için
- 250 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve ya margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kadar un
İSTİRİDYE TATLISI YAPILIŞI
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın üzerine limon suyu koyup kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un dışında malzemeleri alıp karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Çay bardağının ağzıyla aynı yerden başlayarak istiridye kabuğu şeklini verin.
- Tepsiye dizin yağlamaya gerek yok.
- Tamamlanan tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
- Fırından yeni çıkmış tatlıyı 3-5 dk dinlendirin sonra şerbetin tamamını döküp çekmesini bekleyin.