'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Haziran 2025)

Bugün ne pişirsem diye düşünenler ve farklı lezzetler arayanlar için harika bir önerimiz var! Yapımı pratik, birbirini mükemmel şekilde tamamlayan lezzetler ile dolu bir menü sizleri bekliyor. Akşam yemeği için ne hazırlasam diyenler, işte tam size göre bir menü: Ezogelin çorbası, fırında tavuk, domatesli ve biberli bulgur pilavı ve son olarak tatlı krizine son verecek bisküvili pasta tarifi. Bu lezzetli alternatiflerle sofranızda harika bir akşam yemeği deneyimi yaşayabilirsiniz!
12 Haziran 2025 , Perşembe 08:54
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni tatlar ve şık sunumlar arayanlar için mükemmel bir öneri sunuyoruz! İşte lezzetli bir akşam yemeği için, ezogelin çorbası, fırında tavuk, domatesli ve biberli bulgur pilavı ve bisküvili pasta tarifleri. Bu nefis tariflerle sofralarınıza hem lezzet katacak hem de şıklık getireceksiniz.
Haberin Devamı
EZOGELİN ÇORBA TARİFİ
Ezogelin çorba tarifi malzemeler
- 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,
- 1 yemek kaşığı pirinç,
- 2 yemek kaşığı bulgur,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1,5 yemek kaşığı salça,
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı,
- Yarım çay bardağı zeytin yağı,
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 6 su bardağı sıcak su,
- 1,5 çay kaşığı tuz.
EZOGELİN ÇORBA TARİFİ YAPILIŞI
- Öncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.
- Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin.
- Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir.
- Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.
- Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.
- Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
FIRINDA TAVUK TARİFİ
Fırında tavuk malzemeleri
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
FIRINDA TAVUK YAPILIŞI
- Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Uygun bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Yoğurdu, salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.
- Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz.
- Üzerine içinin de iyi pişmesi için bıçakla çizikler atıyoruz.
- Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz.
- Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 180 – 200 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirme derecesi ve özelliği fırından fırına değişebilir, kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarıyor.
- Sürenin sonunda güzelce pişen ve kızaran fırında tavuk butlarımız servise hazır. Afiyet olsun!
DOMATESLİ VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Domatesli ve biberli bulgur pilavı için malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur,
- 2 adet biber,
- 1 adet domates,
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 su bardağı sıcak su,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 silme tatlı kaşığı tuz.
DOMATESLI VE BİBERLİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın,
- Domatesleri de küp küp doğrayın,
- Zeytinyağını kızdırıp biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
- Domatesleri ekleyip kavurun,
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun,
- Tuzun ve kekiği ekleyip şöyle bir karıştırın,
- Suyunu ekleyip kapağını kapatın,
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
- Yarım saate yakın dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Bisküvili pasta malzemeleri
- 5 su bardağı (1 lt) süt,
- 4 tepeleme yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır nişastası fark etmez),
- 1 su bardağı şeker,
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao,
- 1 yumurta,
- 100 ml krema,
- 1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi.
BİSKÜVİLİ PASTA YAPILIŞI
- Sütü derin bir tencereye alın,
- İçine yumurta, un, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
- Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
- Ateşten alıp içine kremayı ve iyice çırpın,
- 23*30 cm'lik bir fırın kabının dibine 1 sıra bisküvi dizin,
- Muhallebinin (soğumasını beklemeden, ocaktan alır almaz) 1/3'ünü bisküvilerin üzerine döküp yayın,
- Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebinin yarısını döküp yayın,
- Bir sıra daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi döküp yayın,
- Kalan bisküvileri rondodan geçirip pastanın üzerine yayın,
- Buzdolabında en az 4-5 saat (en iyisi 1 gece) bekletin. Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz, afiyet olsun!
BUNLARI DA OKUYUN
-
Birlikteliklerinin 3. yılı! Kaan Yıldırım'dan romantik paylaşım
-
Annesinin kaybından sonra ilk kez sahnede! Kelimeler boğazına düğümlendi
-
Serenay Sarıkaya'nın 33. yaş pozları gündem oldu!
-
Sihirli Annem Hepimiz Biriz rekora koşuyor! 2025'in en çok izlenen filmi oldu
-
Yine ayrılık iddiasıyla gündeme gelmişti! Serenay Sarıkaya'dan fotoğraflı yanıt