12 Mayıs 2022 - 09:53
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi, magnolia tarifi.
12 Mayıs 2022 - 09:53
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi, magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Yayla çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI
- Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
- Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.
- Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.
4
PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
Patlıcan musakka malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy çarliston biber
- 4 adet orta boy patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI
- Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
- Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
- Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın.
- Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.
- Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.
5
TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Tel şehriyeli pirinç pilavı malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet bulyon (tavuk veya et)
- İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık
- tereyağı
TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.
- 7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.
- Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.
- Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.
- Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.
- 1 dakika daha pirinçleri kavurun.
- Ardından tereyağını ekleyin.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.
- Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.
- Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.
- Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.
6
MUZLU MAGNOLİA TARİFİ
Muzlu magnolia malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- Büyüklüğüne göre 1-2 adet muz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fincan mısır nişastası
- 200 ml krema
- 2 yumurtanın sarısı
MUZLU MAGNOLİA YAPILIŞI
- Krema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.
- Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.
- Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.
- Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.
- Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
- Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.
- Kremadan 1 kaşık daha koyun.
- En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.