Yemek 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

Paylaş
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler, leziz ve pratik tariflerle dolu bir menüyle karşınızdayız! Akşam yemeği için farklı ve lezzetli seçenekler arıyorsanız, bu menü tam size göre! Sizi hem doyuracak hem de damak tadınıza hitap edecek ayran aşı çorbası, mücver, patlıcanlı pilav ve enfes etimek tatlısı tarifleriyle sofralarınız şenlensin.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

Bugün, yeni tatlar ve şık sunumlar arayanlar için harika bir menü önerimiz var! Sofralarınızı renklendirecek ayran aşı çorbası, nefis mücver, lezzetli patlıcanlı pilav ve tatlı krizi için etimek tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Hem lezzetli hem de pratik bu tariflerle akşam yemeğinizi farklı bir lezzet şölenine dönüştürün!

Haberin Devamı

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ 

Ayran aşı çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı yarma (buğday)
  • 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
  • 1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
  • Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

AYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞI

  • Yarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.
  • Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.
  • Tuzu da eklemeyi unutmayın.
  • Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.
  • Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.
  • Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.
  • Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir.
  • Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)
  • MÜCVER TARİFİ 

    Mücver malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 3 adet kabak
    • Yarım su bardağı un
    • 2-3 dal yeşil soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Bir tutam dereotu
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber

    MÜCVER YAPILIŞI

    • İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
    • Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
    • Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

PATLICANLI PİLAV TARİFİ 

Patlıcanlı pilav malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2-3 kemer patlıcanı
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

PATLICANLI PİLAV YAPILIŞI

Patlıcanları yıkadıktan sonra, kabuklarını alaca soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci başka bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip 10 dakika beklettikten sonra soğuk suda birkaç kez yıkayın ve süzülmeye bırakın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp suyunun gitmesi için hafifçe sıkıp kağıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Küp kesilmiş patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelenmiş soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. 2 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri,1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı yenibaharı, 1 tatlı kaşığı naneyi ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyin. Su kaynayınca süzülmüş pirinci ekleyin. Bir kere karıştırın. Üstüne patlıcanları yayın. Kapağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak dinlendirin. Tahta kaşıkla pilavı harmanlayın.

Haberin Devamı

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2025)

ETİMEK TATLISI TARİFİ 

Etimek tatlısı malzemeler

  • 1 paket etimek (orta boy borcama sığacak kadarını kullanmanız yeter)

ŞERBETİ İÇİN

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 4,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin.

ÜZERİ İÇİN (ARZUYA GÖRE)

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

SERVİS İÇİN (ARZUYA GÖRE)

  • İsteğe göre ekmek tatlısının üzerine ceviz, fındık ya da fıstık dökebilirsiniz.
  • Orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz...

ETİMEK TATLISI YAPILIŞI

  • Etimek tatlısı olarak da bilinen ekmek tatlısını yapmak için öncelikle şerbetine başlamak gerekir.
  • 2 su bardağına 1,5 su bardağı toz şeker konulur ve şerbet kaynamaya bırakılır.
  • Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika kadar dinlendirilir, ılımaya bırakılır.
  • Bu sırada etimekler orta boy bir borcama dizilir.
  • Eğer borcamınız daire şeklindeyse veya farklı bir şekilde servis etmek istiyorsanız, etimekleri tek parça değil, parçalayarak da dizebilir ve daha sonra dilim pasta gibi servis edebilirsiniz.
  • Dinlenmiş şerbet, etimeklerin üzerine dökülür. Etimekler şerbetini çekerken, muhallebi hazırlanmaya başlanır. Bıunun için bir tencereye süt, şeker, nişasta ve un konulur, koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamını aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp acaktan alınır.
  • Vanilyanın 1 dakikadan fazla pişmemesi gerekir, bu nedenle terayağı erir erimez muhallebiyi almak gerekir.
  • Ardından muhallebinin biraz daha ılınması için karıştırılmaya devam edilir.
  • İyice kıvam alan muhallebi, şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine dökülür ve eşit bir şekilde yayılır.
  • Son şeklini aldıktan sonra muhallebi dolapta dinlendirilmeye bırakılır. İyice dinlendikten ve soğuduktan sonra servis edilir.
  • Ekmek tatlısı genelde üzerinden biraz zaman geçtikten sonra tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlı. Bu nedenle hemen değil, buzdobında dinlendikten ve etimekler şerbetle, muhallebi ile iyice kıvam aldıktan sonra çok daha lezzetli olacaktır.

Burç Yorumları

KOÇ
BOĞA
İKİZLER
YENGEÇ
ASLAN
BAŞAK
TERAZİ
AKREP
YAY
OĞLAK
KOVA
BALIK
Bugün

Bugün inandırma kabiliyetiniz artıyor. Karşıt fikirde olan kişilere sabır ve güç göstermeniz çok önemli. Sizi aşan durumlarda bile olaylara çok çabuk hakim olabiliyor olmanız çevrenizde fark yaratıyor ve farkındasınız.

Devamını Oku
Bugün

İmkânsız gibi görünen düşüncelerin çok da önemli olmadığını görmek, sizi farklı bir sorgulamaya itecektir. Aile bağlarının ve bireylerin önemli olduğunu hissedeceksiniz. Bu konuda kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz.

Devamını Oku
Bugün

Yaşam enerjinizin yüksek olması motivasyonunuzu artırıyor. Babanız ve ya aile büyüklerinizin tavsiyelerine karşı çıkarken, kendi düşüncelerinizi uygulama konusunda ısrarcı olacaksınız. Enerjik ve yaşam zevkiyle dolusunuz..

Devamını Oku
Bugün

Kincilik yönleriniz ortaya çıkabilir. Geçmişte yapılan yanlış bir davranış biçimi içinizdeki öfkeyi tetikleyebilir. İntikam duyguları içinde karşınızdaki kişiyi politik ve iğneleyici bir şekilde dersiniz vermek isteyebilirsiniz.

Devamını Oku
Bugün

Mal varlığınız arttıracak köklü ve radikal isteklerinizi yerine getirecektir. İsteklerinizi başarma konusunda oldukça kararlısınız. Partnerinize daha çok zaman ayırmalı, onun sizden beklentilerine karşı ilgili olmalısınız.

Devamını Oku
Bugün

Sizi meşgul edecek ve masraf yapmanıza neden olacak o kadar çok şey buluyorsunuz ki, sizi takip etmek bu dönemde zorlaşacaktır. Bugün özellikle farklı düşünüyor, farklı hareket ediyor fakat, duruma hakim oluyorsunuz.

Devamını Oku
Bugün

Şimdiye kadar kişiliğinizi ön plana çıkaracak işler denemediğiniz için; artık cesur kararlar vermenin zamanı geldiğini sezgisel bir biçimde hissedeceksiniz. Bugün yapmanız gereken işlerinizi bir an önce toparlamalısınız.

Devamını Oku
Bugün

Kendinize güveniyor ve başlattığınız işler konusunda kararlı adımlar atıyorsunuz. Paylaşımcı yapınızdan dolayı çevrenizdeki kişilerin sizin fikirlerinden yararlanmaları söz konusu. Verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz.

Devamını Oku
Bugün

Popüler ilişkileri tercih ediyorsunuz. Dostluklarınızın pekişeceği fakat ayni zamanda arkadaşlıkların aşka dönüşeceği bir dönem. İletişim kurabileceğiniz, saatlerce konuşabileceğiniz gerçek bir sevgiliye ihtiyaç duyacaksınız

Devamını Oku
Bugün

Kafaca anlaştığınız kişilerin, daha sonra yaşantınızda farklı bir boyuta geçme ihtimali olması sizi endişelendirmesin. En azından bazı şeyleri denemelisiniz. Duygusal anlamda taleplerinizin yüksek olduğu günler içindesiniz..

Devamını Oku
Bugün

Yaratıcılık mekanizmanızı ve manyetik çekim gücünüzü en iyi şekilde yakın ilişkilerinizde rahatça görebilirsiniz. İş konusunda hedeflerinizi hırs ve coşkuyla takip edeceksiniz. Eski fırsatları yeniden ayağınıza getiriyor.

Devamını Oku
Bugün

İş hayatınızla ortaklıklar paralel ilerliyor. İşinizde yükselmek istiyorsanız, doğru insanlarla birlikte olacaksınız. Sosyal çevre maddi kazançlarınızı arttırma konusunda size yardımcı olacak. Bazı sürprizlere hazırlıklı olun.

Devamını Oku

Burç Hesaplama

Yükselen Burcunu Hesapla
DOĞUM TARİHİNİZ*
calendar
Geçerli bir tarih girin.
DOĞUM SAATİNİZ*
Geçerli bir saat girin.
Geçerli bir dakika girin.