13 Mayıs 2022 - 10:19
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi, cennet çamuru tarifi.
13 Mayıs 2022 - 10:19
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi, cennet çamuru tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
TARHANA ÇORBSAI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.
- 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
- 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).
- 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
- Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
- 15-20 dakika pişirin.
- Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
4
İZMİR KÖFTE TARİFİ
İzmir köfte malzemeler
- 4 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
İzmir köfte kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
İzmir köftesi için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
İzmir köfte sosu için:
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tuz
İZMİR KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın.
- Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.
- Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın.
- Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün.
- Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
- Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.
- Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca ocağın altını kapatın.
- Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin.
- Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin.
- Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
5
SEBZELİ PİLAV TARİFİ
Sebzeli pilavı malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 bardak su ( kaynar su)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI
- Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.
- Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.
- Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.
- Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.
- Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.
- Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.
- Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
6
CENNET ÇAMURU TARİFİ
Cennet çamuru malzemeler
- 300 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram toz antep fıstığı
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon
CENNET ÇAMURU YAPILIŞI
- Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun.
- İçerisine fıstığın 3/4 ünü ekleyip kavurmaya devam edin.
- Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın.
- Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır.
- Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz.