13 Nisan 2022 - 09:57
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Nisan 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuk suyu çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, tel şehriyeli bulgur pilavı tarifi, un kurabiyesi tarifi.
13 Nisan 2022 - 09:57
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, tel şehriyeli bulgur pilavı tarifi, un kurabiyesi tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget
- 2 adet defne yaprağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
- 1 çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Kuru nane
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.
- Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.
- Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.
- Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.
- Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.
- Çorbanızı kaselere bölüştürün.
- Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın.
4
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut yemeği malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI
- Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.
- Ertesi gün süzüp iyice durulayın.
- Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.
- Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.
- Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.
- Daha sonra salçayı ilave edin.
- Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.
- Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.
- Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.
- Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
5
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
6
UN KURABİYESİ TARİFİ
Un kurabiyesi malzemeler
- 1 paket tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Un kurabiyesi üzeri için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
UN KURABİYESİ YAPILIŞI
- Margarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır.
- Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur.
- Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
- Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz.
- Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz.
- Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin.
- Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.