Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, tel şehriyeli bulgur pilavı tarifi, un kurabiyesi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget2 adet defne yaprağıYarım tatlı kaşığı tuz2 litre su1 çay bardağı tel şehriyeTerbiyesi için:1 su bardağı yoğurt1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuzSosu için:1 yemek kaşığı tereyağıPul biberKuru naneTERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞITavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.Çorbanızı kaselere bölüştürün.Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın.MISIR UNLU ÇORBA TARİFİ Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.GÜVEÇTE KURU FASULYE TARİFİ Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. OSMANLI PİLAVI TARİFİ Un kurabiyesi malzemeler1 paket tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında)1 kahve fincanı sıvı yağ4 çorba kaşığı buğday nişastası1 su bardağı pudra şekeriAldığı kadar unUn kurabiyesi üzeri için;Yarım su bardağı pudra şekeriUN KURABİYESİ YAPILIŞIMargarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur. Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz. Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.GOFRET KURABİYE TARİFİ