Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı enginar çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, mor lahana salatası tarifi, şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Fesleğenli enginar çorbası malzemeler2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı½ çorba kaşığı tereyağı1 adet küçük boy kuru soğan ince doğranmış2 taze soğan ince doğranmış4 adet orta boy enginar (ayıklanmış, yıkanmış, küp küp doğranmış)1 adet küçük patates (küp doğranmış)1/2 demet dereotu doğranmışTaze fesleğen (doğranmış)1 bardak süt4 bardak suFESLEĞENLİ ENGİNAR ÇORBASI YAPILIŞITencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını koyulur.Soğan ekleyip hafif şeffaflaşana kadar pişirilir.Patates ve enginar eklenerek karıştırarak 1 dakika kadar daha pişirilir.Taze soğanlar ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Ateşten almadan önce taze fesleğen ekleyip bir taşım kaynatılır.Mutfak robotundan geçirilir.Bu aşamada süt ilave edilir ve çorbanın hangi kıvamda olması isteniyorsa o kıvama gelene kadar sıcak su ilavesi yapılabilir.Çorba tencereye alınarak bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Kirde kebabı malzemeler500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana eti de kullanılabilir.)1 adet büyük boy soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaSıvıyağKarabiberTuz5 adet lavaşÜzeri için;YoğurtEt marinasyonu için;1 adet soğan suyu1 çay bardağı süt1 adet defne yaprağıBirkaç dal taze kekik(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)KİRDE KEBABI YAPILIŞITava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dakika daha kavrulur ve altı kapatılır.Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Şekerpare malzemeler3 su bardağı un3 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin1 çay bardağı irmik2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı vanilyaÜzerine:FındıkŞerbeti için:3 su bardağı toz şeker2 su bardağı suYarım limonun suyuŞEKERPARE YAPILIŞIUnu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ortalarına fındık batırın.Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin.Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.