14 Mayıs 2022 - 09:28
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı domates çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, soğan sarımsak mezesi tarifi, cevizli kurabiye tarifi.
14 Mayıs 2022 - 09:28
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı domates çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, soğan sarımsak mezesi tarifi, cevizli kurabiye tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
KREMALI DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Kremalı domates çorbası malzemeler
- 200 gram doğranmış domates konservesi
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 100 gram labne peyniri
- 30 ml krema
- Yarım demet roka
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe göre maydanoz
KREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- Zeytinyağını tencerede ısıtın.
- Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.
- Su ve doğranmış domatesi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Üzeri fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve el blenderi ile çırpın.
- Labne peyniri ve kremayı çırpın.
- Çorbayı kaselere paylaştırıp birer kaşık peynirli krema ekleyip roka ile süsleyin.
- Dilerseniz maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
4
TAVUKLU KAĞIT KEBABI TARİFİ
Tavuklu kağıt kebabı malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti
- 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
- 1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
- 4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
- 10 arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
TAVUKLU KAĞIT KEBABI YAPILIŞI
- Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın.
- Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
- Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın.
- Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
5
SOĞAN SARIMSAK MEZESİ TARİFİ
Soğan sarımsak mezesi malzemeler
- Küçük 1 kase arpacık soğan
- 1 baş sarımsak
- Baharatların hepsinden 1 çay kaşığı kullanın (isteğe göre)
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
SOĞAN SARIMSAK MEZESİ YAPILIŞI
- Soğanı sarımsağı temizleyip genişçe bir kaseye alın.
- Üzerine pul biber, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon tuz birazda zeytinyağı ekleyip harmanlayın.
- Fırın kabına yerleştirip üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı ile kapatın.
- 200 dereceli fırında soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirin.
- Pişmesine yakın yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı nar ekşisini açın.
- Pişen soğan ve sarımsağın üzerine gezdirip karıştırın.
- 10 dakikada daha fırınlayın.
6
CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Cevizli kurabiye malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
CEVİZLİ KURABİYE YAPILIŞI
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yapıp tepsiye dizilir.
- 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.