Yemek 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

Paylaş
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika bir menü hazırladık! Pratik ve birbirini tamamlayan lezzetler ile akşam yemeğinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Eğer siz de "Bugün ne yesem?" diye düşünüyor ve farklı tarifler arıyorsanız, bu menü tam size göre! İşte damak tadınıza hitap edecek, nefis bir analı kızlı çorbası, fırında tavuk but, perde pilavı ve yalancı tavuk göğsü tarifi. Hem lezzetli hem pratik tarifler sizleri bekliyor!

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

Yeni lezzetler arayanlar ve şık sunumlar yapmak isteyenler için harika bir menü hazırladık! Bugün sofranızı taçlandıracak analı kızlı çorbası, fırında tavuk but, perde pilavı ve yalancı tavuk göğsü tarifleriyle karşınızdayız. Hem lezzetli hem de göz alıcı bu tariflerle, yemekleriniz hem damağınızda hem de gözlerinizde şenlik yaratacak!

Haberin Devamı

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

ANALI KIZLI ÇORBASI TARİFİ 

Analı kızlı çorbası malzemeler

  • 400-500 gr biftek kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 1 tas dolusu haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • Yarim yemek kaşığı biber salcası
  • Yaklaşık 2 - 2,5 litre sıcak su
  • Tuz

Analı kızlı çorbası hamuru için malzemeler

  • 1 su bardağı
  • Köftelik bulgur
  • Yarim su bardağı irmik
  • Yarim su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber, yarim kaşık biber salçası
  • Yarim bardak su

Hamurun içini doldurmak için iç malzemesi;

  • 400 gram kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz, kırmızı toz biber, yarim kaşık biber salçası
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 kaşık tereyağı

ANALI KIZLI ÇORBASI YAPILIŞI

  • Bulgur ve irmiği 1 su bardağı kaynar su ile ıslat yumuşaması için 15-20 dk beklenir.
  • Bu arada iç malzemeyi hazırlayın, küçük kıyılmış soğanları tereyağın da kavurup kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharatlar, biber salçası ve rondo da ufaltılmış cevizleri de ekleyip karıştırın.
  • Soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra 10-15 dk buzlukta bekleyin ki doldurma işlemi kolay olsun.
  • Yumuşayan hamura yarim bardak un, tuz, toz kırmızı biber, ve biber salçası ekleyip hamuru özleşene kadar yoğurun.
  • Gerekirse yoğururken yarim bardak su ilavesi yapın. Kıvamı sakız gibi olacak.
  • Küçük parçalar alarak baş parmağınızla içini oyun.
  • Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı doldurup ağzını kapatın. Bu işlemi yaparken arada elinizi ıslatın.
  • Bu şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Hamurun bir parçasına da nohuttan büyük olacak şekilde toplar yapalım.
  • Tencereye sıvı yağ koyalım eti kuşbaşı doğrayalım ve yağda kavuralım salçasını ilave edip devam kavuralım, sıcak su ilave edelim ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım yaklaşık 10-15 dakika etimizi haşlayalım.
  • Nohutu ister bir gece önceden ıslatıp et ile birlikte haşlayın, isterseniz konserve kullanın tercihi size kalmış.
  • Haşlanan etimizin içine nohutları ilave edelim orta ateşte 3-5 dakika kaynamaya bırakalım.
  • Küçük toplar ekleyip yaklaşık 3 dakika kaynatalım.
  • En son olarak içli köfteyi de ilave edelim ve yaklaşık 5-8 dakika orta ateşte kaynatalım. Pişen çorbayı ocaktan alıp sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ 

Fırında tavuk but malzemeler

  • 4 adet kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük soğan
  • Zeytinyağı

FIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞI

  • Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.
  • Yoğurda ekleyerek karıştırın.
  • Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.
  • Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.
  • Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.
  • Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.
  • Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Afiyet olsun!

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

PERDE PİLAVI TARİFİ 

Perde pilavı malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
  • 2 adet tavuk budu
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 200 gram çiğ badem
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Karabiber
  • Tuz

Perde pilavı hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

PERDE PİLAVI YAPILIŞI

  • Perde pilavını yaparken ilk olarak tavukları haşlayın.
    Haşlanan tavukların tavuk suyuyla pilav yapılır.
  • Margarini pilav tenceresine alın ve eriyince süzülen pirinçleri tencereye koyup 3 dakika kavurun.
  • Haşlanan tavuk suyunun 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyip yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağı kapatın.
  • Pilav tam pişmeden, biraz diri hale geldiğinde ocaktan alın.
  • Didiklenen tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilava katıp iyice harmanlayın.
  • Hamuru yapmak için tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru biri küçük diğeri büyük iki parçaya ayırın.
  • Büyük olan hamuru 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapanacak şekilde iyice yerleştirin.
  • İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pilavı pişirin. Ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (16 Haziran 2025)

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ 

Yalancı tavuk göğsü malzemeler

  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞI

  • Un yağla pembeleşene kadar kavrulur.
  • Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.
  • Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.
  • Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp servis edilir. Afiyet olsun!