Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı köz domates çorbası tarifi, orman kebabı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, süt helvası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş domates çorbası malzemeler3 adet orta boy domates5-6 diş sarımsak6 dal taze kekikZeytinyağıTuzKarabiber750 ml tavuk suyu1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı unKÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın.Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin. Orman kebabı malzemelerSebzeler için:1 yemek kaşığı tereyağı2 adet büyük boy soğan4-5 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası2 adet kereviz sapı2 adet patlıcan2 adet büyük boy patates2 adet büyük boy havuç2 adet kırmızı kapya biber3-4 adet yeşil köy biberi1 su bardağı bezelyeTuz, karabiber3 su bardağı et suyu1 adet defne yaprağıEtler için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı500 gr kuşbaşı kuzu1 yemek kaşığı unORMAN KEBABI YAPILIŞIİlk olarak tencereyi ocakta ısıtmaya koyun. Etin üzerine un serpin ve kuzu etine yedirin. Unlamanın amacı çıtır olmasını sağlamak. Tencere ısındıktan sonra ayçiçeği yağını ve eti ilave edin. Et altın sarısı kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sırada elinizdeki sebzeleri aşırı küçük olmayacak şekilde doğrayın. Et altın sarısı kıvamına geldikten sonra tabağa alın. Aynı tencerede biraz tereyağı erittikten soğanları ekleyin ve kavurun. Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave edin. Salçayı da erittikten sonra sebzeleri ekleyin. Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri ilave edin. Daha önce ayırdığımız etleri sebzelerle buluşturun. Tuz ve karabiberini ekleyin. 3 bardak et suyu ekleyin ve karıştırın. Bir adet defne yaprağı ekleyerek lezzet vermesini sağlayın. 45- 50 dakika pişmeye bırakın. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Süt helvası malzemeler2 yemek kaşığı tereyağıYarım su bardağı un2.5 su bardağı süt3⁄4 su bardağı toz şeker1 paket vanilyaSÜT HELVASI YAPILIŞITereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.