Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, şakşuka tarifi, karamelli milföy tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mercimek çorbası malzemeler1.5 su bardağı sarı mercimek1.5 su bardağı tavuk suyu4 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası1 yemek kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 yemek kaşığı unMERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.Birleştirme işlemine geçiyoruz. Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz. Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurmaişlemine devam edin.Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Şakşuka malzemeler1 adet patlıcan1 adet kabak1 adet patates3 adet sivri biberSıvı yağŞakşuka sosu için:2 adet domates1 adet kuru soğan2 adet sivri biber1 kahve fincanı zeytinyağı3 yemek kaşığı sirke1 adet küp şeker3 diş sarımsakYarım çay bardağı cevizTuzKarabiberFesleğenŞAKŞUKA YAPILIŞIPatlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya alın. 20-30 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları kurulayın. Patates ve kabakları da küp küp doğrayın. Sivri biberleri de 1-1,5 santimetre uzunluğunda doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyup güzelce kızdırın.Önce patatesleri, sonra kabakları, sonra patlıcanları, son olarak da biberleri kızartın. Malzemeleri bir kasede karıştırın. Bu esnada sos için yağı tavada ısıtın. İnce ince kıydığınız kuru soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip kavurun. Domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, karabiber, fesleğen ve sirkeyle birlikte tavaya ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. Son olarak içine arzu ederseniz ince dövdüğünüz cevizi ekleyip karıştırın. Malzemeleri kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Karamelli milföy tatlısı malzemeler10 adet kare milföy hamuruMuhallebisi için;750 ml süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı1 paket kremaKarameli için;2 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket kremaKARAMELLİ MİLFÖY TATLISI YAPILIŞI10 adet kare milföy hamurunu alın. Her kareyi dörde bölün.40 adet küçük kare elde edin. Hepsini tepsiye dizin.180°c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.750 ml sütü tencereye alın.1 su bardağı şeker, 1 su bardağı unu tencereye ilave edin.Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin.1 paket vanilya ilave edip ocaktan alın.Yanmaz yapışmaz tavaya 2 su bardağı toz şeker ilave edin.Şeker eriyene kadar karıştırın.1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin.1 paket krema ekleyin.Kremayı dökünce donan şekerler tekrar eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.Soğuyan kremayı derin bir kaseye alıp içine 1 paket krema ekleyin.Mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabı poşetine koyun.Pişen milföy hamurlarından 5 tanesini borcamın zeminine ufalayın.Her yerine eşit bir şekilde dağıtın.Milföylerin zeminden kalkmaması için poşet yardımıyla kremayı dökün.Spatula yardımıyla kremayı yayın.35 adet milföy parçasını kremanın üzerine koyun.Karamelize şekeri sıcakken milföylerin üzerine dökün.