22 Nisan 2022 - 10:10
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Nisan 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, şakşuka tarifi, karamelli milföy tatlısı tarifi.
22 Nisan 2022 - 10:10
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, şakşuka tarifi, karamelli milföy tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Mercimek çorbası malzemeler
- 1.5 su bardağı sarı mercimek
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
- Mercimekleri bir tencereye alıyoruz.
- Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.
- Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.
- Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.
- Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
- Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.
- Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz.
- Birleştirme işlemine geçiyoruz.
- Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz.
- Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
4
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut yemeği malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI
- Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.
- Ertesi gün süzüp iyice durulayın.
- Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.
- Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.
- Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma
- işlemine devam edin.
- Daha sonra salçayı ilave edin.
- Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.
- Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.
- Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.
- Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
5
ŞAKŞUKA TARİFİ
Şakşuka malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 3 adet sivri biber
- Sıvı yağ
Şakşuka sosu için:
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 adet küp şeker
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı ceviz
- Tuz
- Karabiber
- Fesleğen
ŞAKŞUKA YAPILIŞI
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya alın. 20-30 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları kurulayın.
- Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.
- Sivri biberleri de 1-1,5 santimetre uzunluğunda doğrayın.
- Sıvı yağı tavaya koyup güzelce kızdırın.
- Önce patatesleri, sonra kabakları, sonra patlıcanları, son olarak da biberleri kızartın.
- Malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Bu esnada sos için yağı tavada ısıtın.
- İnce ince kıydığınız kuru soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip kavurun.
- Domatesleri rendeleyin.
- Şeker, tuz, karabiber, fesleğen ve sirkeyle birlikte tavaya ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin.
- Son olarak içine arzu ederseniz ince dövdüğünüz cevizi ekleyip karıştırın.
- Malzemeleri kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin.
6
KARAMELLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ
Karamelli milföy tatlısı malzemeler
- 10 adet kare milföy hamuru
Muhallebisi için;
- 750 ml süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Karameli için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
KARAMELLİ MİLFÖY TATLISI YAPILIŞI
- 10 adet kare milföy hamurunu alın. Her kareyi dörde bölün.
- 40 adet küçük kare elde edin. Hepsini tepsiye dizin.
- 180°c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
- 750 ml sütü tencereye alın.
- 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı unu tencereye ilave edin.
- Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin.
- 1 paket vanilya ilave edip ocaktan alın.
- Yanmaz yapışmaz tavaya 2 su bardağı toz şeker ilave edin.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin.
- 1 paket krema ekleyin.
- Kremayı dökünce donan şekerler tekrar eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Soğuyan kremayı derin bir kaseye alıp içine 1 paket krema ekleyin.
- Mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabı poşetine koyun.
- Pişen milföy hamurlarından 5 tanesini borcamın zeminine ufalayın.
- Her yerine eşit bir şekilde dağıtın.
- Milföylerin zeminden kalkmaması için poşet yardımıyla kremayı dökün.
- Spatula yardımıyla kremayı yayın.
- 35 adet milföy parçasını kremanın üzerine koyun.
- Karamelize şekeri sıcakken milföylerin üzerine dökün.