Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, semizotu yemeği tarifi, mevsim salata tarifi, burma kadayıf tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Semizotu yemeği malzemeler3 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 demet semizotu1 soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay bardağı sıcak suTuzKırmızı pul biberSunum içinSarımsaklı light yoğurtKırmızı pul biberSEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞIİlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Mevsim salata malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin. (Kıvırcık da kullanabilirsiniz)Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun.Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur.Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda dakullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Kadayıf burma malzemeler500 gram çiğ burma kadayıf250 gram tereyağı3 su bardağı dolusu Antep fıstığıŞerbeti İçin;3 su bardağı şeker2 su bardağı suBirkaç damla limon suyuKADAYIF BURMA YAPILIŞIÖncelikle, şeker ve suyu tencereye koyarak ocağa alalım.Şerbet 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyelim ve 7 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.Kadayıfları tezgahın üzerine yan yana açalım ve içine bolca fıstık atarak, her tarafına eşit olarak yayalım.Daha sonra kadayıfın iki ucundan elimizle tutarak, ters yönlere doğru çevirerek kapatalım ve yağımızın hepsini eritmeden, altına yaydığımız tepsimize dolayarak yerleştirelim.Bütün kadayıfı yerleştirdikten sonra, tepsiyi ocağa alalım ve her yeri eşit derecede kızarana kadar orta ateşte döndüre döndüre pişirelim.Bir bıçakla altına bakarak, piştiğini kontrol edelim ve düz bir kapak ya da aynı boyutlarda bir tepsi yardımıyla fazla yağını bir kaseye süzelim.Diğer tarafını çevirelim ve süzdüğümüz yağı, tekrar üzerine dökelim ve gerekirse 1-2 kaşık daha ekleyerek, aynı şekilde bu tarafını da pişirerek ocaktan alalım.Pişen kadayıfa hemen şerbetini dökelim ve servis tabağına alarak afiyetle yiyelim.Şerbet ılık olmalıdır.