26 Mayıs 2022 - 09:36
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi, bisküvi pastası tarifi.
26 Mayıs 2022 - 09:36
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi, bisküvi pastası tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Mercimek çorbası malzemeler
- 1.5 su bardağı sarı mercimek
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
- Mercimekleri bir tencereye alıyoruz.
- Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.
- Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.
- Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.
- Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
- Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.
- Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz.
- Birleştirme işlemine geçiyoruz.
- Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz.
- Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
4
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
Yeşil mercimek malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1, 5 kaşık salça
- 1, 5 su bardağı kaynar su
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biber
- Tuz
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞI
- Yeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır.
- Haşlanan mercimekler süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara salça eklenir.
- Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir.
- Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır.
5
SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kaynar su
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
- Kavurmaya devam edin.
- Kavrulunca üzerine salçalarıı ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavurun.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatın.
- Biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
6
BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ
Bisküvi pastası malzemeler
- 3 paket petibör bisküvi
- 1 paket çikolatalı puding
- 1 paket krem şanti
- 1 litre süt
Üzerini süslemek için
- Hindistan cevizi
BİSKÜVİ PASTASI YAPILIŞI
- Öncelikle krem şantiyi hazırlıyoruz. Her markanın kendine göre ölçümü olduğu için üzerindeki tarife göre sütle krem şantiyi hazırlayın.
- Daha sonra hazırladığınız krem şantiyi dolaba atıp dondurun.
- Derin bir tencere de pudingi üzerindeki ölçü tarifine göre hazırlayın. Pişen pudingi sıcak haliyle kullanacağız.
- Dikdörtgen bir borcama ilk sıra üst üste binmeyecek şekilde sırasıyla petibörleri dizin.
- Üzerine sıcak pudingin yarısını dökün.
- Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra pudingin üzerine yine bir sıra üst üste binmeyecek şeklide petibör döşenir.
- Bu sefer üzerine krem şantinin tamamı yayılır. Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra yine bir sıra petibör bisküvi yayılır üst üstte gelmemesine dikkat edin.
- Bisküvilerle her yeri kapattıktan sonra yarım kalan puding üzerine dökülür.
- Eşit bir şekilde yayılır. Bisküvi arttıysa ufalanarak pastanın üzerine eşit bir şekilde yayabilirsiniz.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.