TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ
Terbiyeli tavuk haşlama malzemeler
- 5 tane tavuk baget
- 4 tane patates
- 3 tane havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz veya dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı karabiber
- Üzerini geçecek kadar su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI
- Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın.
- Sarımsakları küçük doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
- Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
- Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın.
- Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
- Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
- Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın.
- Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
- Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPMANIN PÜF NOKTASI
- Tavuğun üzerinde oluşan siyah köpükleri kaşık yardımı ile almanız yemeğin görüntüsünü daha leziz hale getirecektir.
- Yoğurtlu terbiyeyi eklerken tavuğun suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyenizin içerisine koymalısınız.
- Sıcak soğuk farkının çok olması durumunda kesilme problemi yaşayabilirsiniz.
- Tavuğunuzun suyunun çok olması durumunda derin dondurucularınızda saklayabilir ve pilav ya da farklı çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
- Böylelikle hem daha lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler elde etmiş olursunuz.