28 Nisan 2022 - 10:33
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Nisan 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, humuslu tabuleli köfte tarifi, perde pilav tarifi, ağlayan kek tarifi.
28 Nisan 2022 - 10:33
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, humuslu tabuleli köfte tarifi, perde pilav tarifi, ağlayan kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tere yağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tere yağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
4
HUMUSLU TABULELİ KÖFTE TARİFİ
Humuslu tabuleli köfte malzemeler
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 kg kuzu kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
Yanında:
- 200 gram sade yoğurt
- Yarım demet nane yaprağı
Humus için:
- 600 gram haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tahin
- Çeyrek su bardağı su
- Yarım su bardağı limon suyu
Tabule için:
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 orta boy domates
- 1 demet maydanoz
- 1 küçük kırmızı soğan
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
HUMUSLU TABULELİ KÖFTE YAPILIŞI
- Bulguru, küçük bir kasede 20 dakika soğuk suda bekletin.
- Suyunu iyice süzün.
- Soğanı soyup kıyın.
- Köfte için, bulgur, kıyma, soğan, yenibahar, sarımsak, bayat ekmek ve çırpılmış yumurtayı bir kapta iyice yoğurun.
- Bu karışımı 12 parçaya bölün ve şişlerin etrafına sarıp ızgarada pişirin.
- Humus için, sarımsağı soyup kıyın.
- Sarımsak, nohut, tuz, limon suyu, tahin ve suyu katılaşıncaya karıştırıp püre yapın.
- Tabule için, bulguru soğuk suda 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. İyice süzün.
- Soğanı soyup kıyın.
- Domatesi soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Maydanozu temizleyip kıyın.
- Bulgur, domates, maydanoz, soğan, limon suyu ve yağ ile karıştırın.
- Nane yapraklarını kıyıp yoğurtla karıştırın.
- Pişirdiğiniz köfteleri, humus, tabule ve naneli yoğurt ile servis yapın.
5
PERDE PİLAVI TARİFİ
Perde pilavı malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
- 2 adet tavuk budu
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- 200 gram çiğ badem
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- Karabiber
- Tuz
Perde pilavı hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Aldığı kadar un
PERDE PİLAVI YAPILIŞI
- Perde pilavını yaparken ilk olarak tavukları haşlayın.
- Haşlanan tavukların tavuk suyuyla pilav yapılır.
- Margarini pilav tenceresine alın ve eriyince süzülen pirinçleri tencereye koyup 3 dakika kavurun.
- Haşlanan tavuk suyunun 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyip yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağı kapatın.
- Pilav tam pişmeden, biraz diri hale geldiğinde ocaktan alın.
- Didiklenen tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilava katıp iyice harmanlayın.
- Hamuru yapmak için tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
- Hamuru biri küçük diğeri büyük iki parçaya ayırın.
- Büyük olan hamuru 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapanacak şekilde iyice yerleştirin.
- İçine pilavı boşaltın.
- Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pilavı pişirin.
- Ters çevirip servis edebilirsiniz.
6
AĞLAYAN KEK TARİFİ
Ağlayan kek malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kakao
Ağlayan kek üzeri için
- 2 paket krem şanti
- 1 paket hazır çikolata sosu
AĞLAYAN KEK YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.
- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın.
- Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.
- Bu arada kekinizi soğutun.
- Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.
- Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.
- Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın.
- Krem şantinin üzerine dökün.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz.