Yemek Cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Erzurum yöresinin en sevilen lezzetlerinden birisi olan cağ kebabı tarifi, evde yapılması kolay enfes bir tarif. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Şahane lezzeti ve şık sunumuyla servis edebileceğiniz ve herkesin çok seveceği cağ kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Misafirlerinize ya da ailenize akşam yemeğinde ziyafet vermek istiyorsanız Erzurum'un meşhur lezzeti olan cağ kebabı tarifi ile evde şahane bir lezzet yaratabilirsiniz. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız cağ kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

CAĞ KEBABI TARİFİ

Cağ kebabı malzemeler

  • 1 adet kuzu but (sinirsiz ve yağsız)
  • 100 gram yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterli miktarda lavaş ekmeği

CAĞ KEBABI YAPILIŞI

  • Bir kabın içerisinde yoğurt, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Kestiğiniz eti bu terbiyenin içine yerleştirerek 24 saat yerleştirin.
  • Bekleme işleminden sonra yaprak şeklinde kesilen etleri, cağ kebabına özel olan şişlere takın.
  • Yatay bir şekilde ateşin üzerinde çevire çevire kızartın.
  • Domates, soğan ve biberi de ocakta közleyin.
  • Hazırladığınız cağ kebabını közlenmiş sebze ve lavaş ekmeği ile birlikte servis edin.
  • Kuzu budunu, parmak kalınlığında olacak şekilde yaprak yaprak kesin.

PÜF NOKTASI

  • Tarifte kuzu yerine oğlak eti de kullanabilirsiniz.
  • Eti kasaptan dilimlenmiş şekilde de alabilirsiniz.
  • Etin içinde kemik, yağ ve sinir olmamasına dikkat edin.
  • Cağ kebabını yapmak için, odun ateşi en uygun pişirme yöntemidir.

1 PORSİYON CAĞ KEBABI KALORİSİ

  • Cağ kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Protein bakımından zengindir.