Yemek Çilekli kek nasıl yapılır? Çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Çilekli kek nasıl yapılır? Çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Çilekli kek nasıl yapılır? Çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak çilekli kek tarifi, mevsim meyveleri ile hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Peki, çilekli kek nasıl yapılır? Kokusuyla kendine hayran bırakan ve lezzetiyle hafızalara kazınan çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz çilekli kek tarifi, evde yapması kolay enfes bir lezzet. Peki, çilekli kek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz çilekli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

ÇİLEKLİ KEK TARİFİ

Çilekli kek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Çilek

Üzeri için;

  • File badem
  • Pudra şekeri

ÇİLEKLİ KEK YAPILIŞI

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Ardından içerisine sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu ilave ederek tekrardan çırpın.
  • Biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
  • Hazırlanan kek hamurunu kalıba dökün.
  • Kek hamurunu kalıba aldıktan sonra üzerine çilekleri yerleştirin.
  • Son olarak file badem serpin ve önceden ısıtılan 160°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın.
  • Pişen çilekli keki fırından alıp kalıptan çıkartın.
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.
SIRADAKİ HABER