Yemek Çilekli trileçe nasıl yapılır? Çilekli trileçe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çilekli trileçe nasıl yapılır? Çilekli trileçe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çilekli trileçe nasıl yapılır? Çilekli trileçe tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak Balkan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan trileçeyi bir de çilekli trileçe tarifi ile deyin. Peki, çilekli trileçe nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve şık sunumlarla servis edebileceğiniz çilekli trileçe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Karamelli trileçeden daha farklı bir lezzet yapmak istiyorsanız çilekli trileçe tarifi tam size göre bir lezzet olacaktır. Peki, çilekli trileçe nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çilekli trileçe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİLEKLİ TRİLEÇE TARİFİ

Çilekli trileçe malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Çilek sosu için;

  • 2 su bardağı doğranmış çilek
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su (200 ml)

ÇİLEKLİ TRİLEÇE YAPILIŞI

  • Çilekli trileçenin keki için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları, toz şekeri alın ve köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
  • Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile güzelce karıştırın.
  • Kekin pişeceği borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından kesin ve içerisine yerleştirin.
  • Kek hamurunu fırın kabına boşaltarak eşit şekilde yaydıktan sonra önceden 170 derece ısıtılan fırında 10 dakika, ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirin.
  • Çilekli sosu için çilek ve toz şekeri uygun bir tencereye veya sos tavasına alın.
  • Soğuk suyun içerisine nişasta ekleyerek karıştırın.
  • Nişastalı suyu tavaya ilave edin, ardından kaynayıncaya kadar karıştırarak sosu pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra sosu blenderdan geçirerek çilekleri püre haline getirin.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan çilek sosunu ısıya dayanıklı bir kaba alarak soğumaya bırakın.
  • Çilekli sos soğurken üzerinin toplanmaması için ara ara karıştırmaya dikkat edin.
  • Diğer taraftan kekin ıslatılacağı sütlü şerbeti için süte toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Fırından alınan kekin üzerindeki pişirme kağıdını hızlıca çıkartın, sütlü şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla birkaç delik açın.
  • Sütün tamamını sıcak kekin üzerine gezdirerek dökün ve sütünü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakın.
  • Tatlıyı krem şantisi için uygun bir kaba soğuk süt ve krem şantiyi alın.
  • Mikserle krem şantiyi güzelce çırpın.
  • Hazırlanan krem şantinin tamamını soğuyan kekin üzerine dökün ve her yerine eşit şekilde yayın.
  • Son aşama olarak iyice soğuyan çilekli sosu tatlının üzerine gezdirerek dökün.
  • Yine aynı şekilde bir pasta sıvama aparatı veya spatula yardımıyla üzerini güzelce düzeltin.
  • Çilekli sosunda tamamen soğuk olması gerekiyor.
  • Tatlıyı güzelce dinlenmesi için mümkünse 1 gece veya 3-4 saat kadar buzdolabına kaldırın.
  • Dinlendirilen trileçe tatlısı servise hazır.