Yemek Çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İspanya mutfağının en popüler ve lezzetli tatlılarından birisi olan çiroz tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, çiroz nasıl yapılır? Orijinal adı churros olan ve Türk mutfağında çiroz olarak bilinen çiroz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyiflerine keyif katacak çiroz tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, çiroz nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle çiroz tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİROZ TARİFİ

Çiroz malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 2 küçük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 90 gram bitter çikolata

ÇİROZ YAPILIŞI

  • Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin. İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
  • Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin. Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.
  • Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.
  • Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.
  • İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.
  • Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.